Nu am zis ca pleaca din sistem ci poate pleca acasă sau mai aproape de casă (în funcţie de ce se găseşte vacant). M-am referit de la început la cei ce nu prind post acasă, ci la sute de km.
Deci:
ART. 2
(1) Judecătorii şi procurorii din cadrul instanţelor şi al parchetelor de pe lângă acestea, desfiinţate în condiţiile prezentei legi pot opta pentru transferul pe un post în cadrul instanţelor sau parchetelor, astfel:
c) pe un post vacant la o altă instanţă sau la un alt parchet.
(3) Dacă pentru acelaşi post dintre cele prevăzute la alin. (1) optează 2 sau mai mulţi judecători sau, după caz, procurori, se vor acorda prioritate următoarelor criterii, în ordine:
a) judecătorul/procurorul are domiciliul ori, după caz, locuieşte în localitatea unde se află sediul instanţei sau al parchetului;
b) judecătorul/procurorul ori soţul/soţia acestuia are o locuinţă în proprietate în localitatea unde se află sediul instanţei sau al parchetului pentru care optează;
c) vechimea efectivă mai mare în funcţia de judecător sau procuror.
(4) În vederea exprimării opţiunii, Consiliul Superior al Magistraturii va transmite lista posturilor prevăzute la alin. (1) curţilor de apel şi parchetelor de pe lângă curţile de apel în circumscripţia cărora se află instanţele/parchetele desfiinţate, listă care se va aduce la cunoştinţa judecătorilor şi procurorilor din cadrul acestor instanţe/parchete. Judecătorii şi procurorii optează pentru unul dintre posturile vacante din listă, în termen de 15 zile de la comunicarea listei posturilor vacante.
(5) Judecătorul sau procurorul care, în urma procedurii prevăzute la alin. (3), nu a obţinut postul pentru care a optat poate face o nouă opţiune pentru un post vacant din lista prevăzută la alin. (4), într-un nou termen de 15 zile de la comunicarea modului de soluţionare a primei opţiuni.
Scuze, ai spus ca pleaca acasa si noi am inteles exact asta. Ca se pot transfera la instantele de domiciliu, este altceva. Si dupa parerea mea da, se poate daca postul este vacant si se indeplinesc conditiile prevazute de lege.
Sapteneveste, inteleg la de te gandesti..insa am citit recent un articol cum ca Judecatoria Agnita e propusa spre desfiintare de 7 ani deja..eu nu m-as aventura cu o asemenea strategie.
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)