Buna ziua. In urma cu 4 luni am fost chemata intr-un proces de custodie comuna ,ca si parata ,de fostul meu sot . Acest proces a fost suspendat iar eu l-am repus pe rol. La prima infatisare dupa repunerea pe rol, suntem obligati sa ne prezentam la un mediator.
As dori sa aflu in ce calitate ma aflu acum -parata sau reclamanta - si in privinta mediatorului daca pot alege eu impreuna cu madiatorul ziua in care ne putem intalni cu partea adversa. In caz de neprezentare la mediere ce consecinte as avea?
Daca inteleg bine, doriti sa faceti informarea, insa in sedinta separata fata de sot. Cu acordul mediatorului, se pot organiza sedinte separate.
Certificatul se va elibera insa in momentul in care ambele sedinte de informare vor fi avut loc, deci ambele parti vor fi parcurs informarea, chiar daca nu impreuna.
Nu era in interesul dv. sa formulati cerere de repunere pe rol, fiind parat si avand in vedere obiectul actiunii - reducere pensie de intretinere - daca trecea 1 an de la suspendare se respingea cererea ca fiind perimata, dar daca ati deschis jocul trebuie sa jucati.
In dosar aveti calitatea de parat - puteti fi si reclamant reconventional daca ati formulat cerere reconventionala pana la suspendare, altfel nu puteti fi decat - parat.
Cu privire la mediere ... sunteti obligata sa depuneti certificatul de informare privind medierea, altfel riscati o amenda intre 100 si 1.000 lei.
" Daca va prezentati impreuna, sau macar din proprie initiativa, informarea este gratuita si vi se elibereaza un certificat."
Sa inteleg ca in alta situatie ,informatia,medierea ,se platesc ?