Sigur ca da!
Dar sa nu facem conciliere sub palarie de mediator!B-)
In plus, la ce ne ajuta pe noi , mediatorii , prezentarea procesului de mediere ca fiind unul in care partile nu trebuie sa se intalneasca? Cum isi vor genera ele insele(partile) solutii la propriile probleme si cum o vor alege pe cea reciproc avantajoasa daca nu in cadrul unei intalniri fata in fata?
De fapt , medierea este o negociere a partilor-asistata de mediator.
Domnule petricadracea, în opinia mea userul a fost lămurit, atât de către mediaotori cât şi de către avocaţii care au oferit răspunsuri.
Între membrii diverselor profesii pot exista polemici , iar acestea pot fi chiar constructive , iar daca dialogul este civilizat , nu sunt probleme .Cred că aţi auzit formula ,,trei jurişti, trei păreri ,, , aşa încât şi între trei mediatori pot fi trei păreri .Medierea este o procedură ceva mai flexibilă, iar stilurile de lucru şi viziunile mediatorilor pot să se diferenţieze.
V-aş ruga să nu fiţi dezamăgit ,pentru că nu este cazul :)
Mediator, conciliator sau negociator , are vreo importanta cum se numeste profesia mea , daca reusesc sa aduc pacea intre doi oameni , intre care conflictul se adanceste tot mai mult , pe zi ce trece ?!
In profesia mea , voi folosi toate acele tehnici necesare, pentru a reusi sa ajut doi oameni sa stinga un conflict ce le macina sanatatea si le ocupa mintea zi de zi , chiar daca in urma medierii , sau cum vreti sa-i spuneti , nu vor pleca "tinandu-se de mana " !
Faptul ca i-am ajutat sa gasesca o solutie , acceptata de ambele parti , care pune capat unui conflict si care le permite sa mearga fiecare pe drumul sau , fara probleme , pentru mine este suficient . Si sunt convinsa ca si pentru parti ...
Medierea , negocierea, concilierea , sunt toate metode de solutionare alternativa a conflictelor si nimic nu ne impiedica sa le folosim impreuna sau separat , pentru a aduce pacea in vietile oamenilor . :)
Si pentru ca toata lumea sa inteleaga , sesiunea comuna este regula , iar realizarea medierii numai in sesiuni separate , este o situatie de exceptie , pe deplin posibila , numai atunci cand situatia conflictuala data o impune .