avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere - care parte este obligata sa se prezinte la ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere - care parte este obligata sa se prezinte la informare?

Buna ziua. In urma cu 4 luni am fost chemata intr-un proces de custodie comuna ,ca si parata ,de fostul meu sot . Acest proces a fost suspendat iar eu l-am repus pe rol. La prima infatisare dupa repunerea pe rol, suntem obligati sa ne prezentam la un mediator.
As dori sa aflu in ce calitate ma aflu acum -parata sau reclamanta - si in privinta mediatorului daca pot alege eu impreuna cu madiatorul ziua in care ne putem intalni cu partea adversa. In caz de neprezentare la mediere ce consecinte as avea?

Va multumesc frumos,
Cu respect
Sigur ca da!
Dar sa nu facem conciliere sub palarie de mediator!B-)
In plus, la ce ne ajuta pe noi , mediatorii , prezentarea procesului de mediere ca fiind unul in care partile nu trebuie sa se intalneasca? Cum isi vor genera ele insele(partile) solutii la propriile probleme si cum o vor alege pe cea reciproc avantajoasa daca nu in cadrul unei intalniri fata in fata?
De fapt , medierea este o negociere a partilor-asistata de mediator.
Sunt dezamagit. Constat ca trei mediatori au viziuni diferite asupra desfasurarii sedintelor de mediere.Subiectul este de mult timp in atentia userilor dar prea multe puncte de vedere ale mediatorilor nu face decat sa creeze confuzie. Discutia a denaturat si lasa loc de interpretari.Cred ca ad-torul de site ar trebui sa puncteze ca o concluzie finala procedura de mediere
Domnule petricadracea, în opinia mea userul a fost lămurit, atât de către mediaotori cât şi de către avocaţii care au oferit răspunsuri.
Între membrii diverselor profesii pot exista polemici , iar acestea pot fi chiar constructive , iar daca dialogul este civilizat , nu sunt probleme .Cred că aţi auzit formula ,,trei jurişti, trei păreri ,, , aşa încât şi între trei mediatori pot fi trei păreri .Medierea este o procedură ceva mai flexibilă, iar stilurile de lucru şi viziunile mediatorilor pot să se diferenţieze.
V-aş ruga să nu fiţi dezamăgit ,pentru că nu este cazul :)
Mediator, conciliator sau negociator , are vreo importanta cum se numeste profesia mea , daca reusesc sa aduc pacea intre doi oameni , intre care conflictul se adanceste tot mai mult , pe zi ce trece ?!
In profesia mea , voi folosi toate acele tehnici necesare, pentru a reusi sa ajut doi oameni sa stinga un conflict ce le macina sanatatea si le ocupa mintea zi de zi , chiar daca in urma medierii , sau cum vreti sa-i spuneti , nu vor pleca "tinandu-se de mana " !
Faptul ca i-am ajutat sa gasesca o solutie , acceptata de ambele parti , care pune capat unui conflict si care le permite sa mearga fiecare pe drumul sau , fara probleme , pentru mine este suficient . Si sunt convinsa ca si pentru parti ...
Medierea , negocierea, concilierea , sunt toate metode de solutionare alternativa a conflictelor si nimic nu ne impiedica sa le folosim impreuna sau separat , pentru a aduce pacea in vietile oamenilor . :)

Si pentru ca toata lumea sa inteleaga , sesiunea comuna este regula , iar realizarea medierii numai in sesiuni separate , este o situatie de exceptie , pe deplin posibila , numai atunci cand situatia conflictuala data o impune .

Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Carmen Faur, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura mediere savinermia savinermia am mers la mediator la ora stabilita dar am constatat ca medierea s-a facut doar intre mine si mediator,lipsid partea care a deschis medierea,este ... (vezi toată discuția)
Mediere recomandata de instanta - pasi de urmat Luoana Mihaela Luoana Mihaela Societatea noastra s-a format prin divizare in urma procesului de privatizare . Astfel , s-a incheiat un protocol de divizare si doresc ca terenurile care sunt ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare liveomars liveomars Buna ziua, Vreau sa incep un proces cu angajatorul,am inteles ca imi trebuie certificat de informare privind medierea,am fost la un mediator si mi l-a ... (vezi toată discuția)