avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere - care parte este obligata sa se prezinte la ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere - care parte este obligata sa se prezinte la informare?

Buna ziua. In urma cu 4 luni am fost chemata intr-un proces de custodie comuna ,ca si parata ,de fostul meu sot . Acest proces a fost suspendat iar eu l-am repus pe rol. La prima infatisare dupa repunerea pe rol, suntem obligati sa ne prezentam la un mediator.
As dori sa aflu in ce calitate ma aflu acum -parata sau reclamanta - si in privinta mediatorului daca pot alege eu impreuna cu madiatorul ziua in care ne putem intalni cu partea adversa. In caz de neprezentare la mediere ce consecinte as avea?

Va multumesc frumos,
Cu respect
Nu doresc sa intru in discutii fara nici un rezultat cu dvs. si nici sa raspund provocarilor voalate pe care le faceti . La urma urmei dvs. sunteti cea care stiti sa interpretati foarte bine legea , dupa cum am observat intr-o alta discutie ...
Si da , pentru cunostinta dvs. pot exista in viata , anumite situatii in care partile , desi doresc medierea litigiului , NU doresc in mod absolut sa se vada !!
Si atunci ce facem , ii trimitem la tribunal ?!
O mediere ce se desfasoara in sedinte separate este mai greu de gestionat si presupune acordarea unui timp mai lung , decat organizarea unei sedinte comune , dar dupa cum am mai spus , aceasta este o situatie de exceptie , in care partile au intrerupt de mult comunicarea si restabilirea ei este peste poate , din motive pe care nici nu vi le imaginati sau intelege vreodata ...
De asemenea trebuie subliniat ca medierea este voluntara si INFORMALA , adica nu presupune respectarea unei proceduri stricte , asa cum se intampla in fata instantei de judecata .
Si da , procedura este condusa de mediator , insa intotdeauna trebuie sa fie avute in vedere nevoile si interesele partilor !

PS. Aceasta este opinia mea si nu fac altceva decat sa mi-o sustin cu argumente , daca dvs. sau altii nu sunteti de acord , nu-i nimic . Mie mi-e tot una !:)

Bafta!
Intervenţie moderator

Dragi colegi, vă amintesc regula dialogului civilizat . În plus, pe acest forum se discută ideea şi nu persoana . Vă propun sa deschideţi un topic separat pe chestiuni ce ţin strict de procedura medierii , şi să lăsăm aici loc doar discuţiilor care fac obiectul acestui topic. Mulţumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Daca partile doresc rezolvarea conflictului fara sa se vada si dvs. aveti intalniri separate cu partile, actionand dus-intors intre ele, comunicand partilor pozitia fiecareia si retransmitand posibilele optiuni pentru a se putea ajunge la o intelegere, NU SUNTETI MEDIATOR, SUNTETI CONCILIATOR !
mediator-medierea a scris:

Daca partile doresc rezolvarea conflictului fara sa se vada si dvs. aveti intalniri separate cu partile, actionand dus-intors intre ele, comunicand partilor pozitia fiecareia si retransmitand posibilele optiuni pentru a se putea ajunge la o intelegere, NU SUNTETI MEDIATOR, SUNTETI CONCILIATOR !

B-) deci un mediator nu poate fi conciliator?
Nu cred ca medierea exclude complet valenta de conciliator a mediatorului si nu cred ca asta a vrut sa spuna mediator-medierea.

Doar ca prin conciliere nu se realizeaza intotdeauna o comunicare reala intre parti, ci mai degraba se face un schimb de documente. E o procedura care nici nu se poate aplica tuturor situatiilor conflictuale, ci doar domeniului comercial, profesional si cu privire la obligatii in bani.

Ce a vrut, cred, sa spuna noua noastra colega de forum (careia ii uram bun venit!) este ca ne dorim sa fim mai mult mediatori decat conciliatori. Nu suntem insa toti croiti dupa un unic tipar, asa ca e normal sa abordam diferit problema.

Scuze pentru postare, intr-adevar s-a plecat de la o intrebare si s-a ajuns la niste raspunsuri destul de indepartate de subiectul propus.

Alte discuții în legătură

Procedura mediere savinermia savinermia am mers la mediator la ora stabilita dar am constatat ca medierea s-a facut doar intre mine si mediator,lipsid partea care a deschis medierea,este ... (vezi toată discuția)
Mediere recomandata de instanta - pasi de urmat Luoana Mihaela Luoana Mihaela Societatea noastra s-a format prin divizare in urma procesului de privatizare . Astfel , s-a incheiat un protocol de divizare si doresc ca terenurile care sunt ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare liveomars liveomars Buna ziua, Vreau sa incep un proces cu angajatorul,am inteles ca imi trebuie certificat de informare privind medierea,am fost la un mediator si mi l-a ... (vezi toată discuția)