avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere in Baroul traditional sau Baroul Bota ? ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere in Baroul traditional sau Baroul Bota ? Diferente ? Avantaje ?

Poate cineva sa explice care sunt diferentele dintre cele doua barouri ?
Functioneaza in paralel ?
Care sunt avantajele si dezavantajele inscrierii in unul din Barouri ?
De ce sa nu-l aleg pe celalalt ?
In ce localitati sunt constituite Barourile Bota ?
Profeseaza fara probleme acestia ? In ce localitati ?
ca sa vedeti cum sunt priviti avocatii din baroul bota am sa va povestesc 2 intamplari din decursul acestui an:

1.mai prin luna iunie, am descoperit ca adversarul nu era din baroul bucuresti ci
baroul bota, astfel am cerut instantei si am obtinut anularea tuturor actelor de procedura care au fost intreprinse in acel dosar. instanta a motivat ca baroul bota isi desfasoara activitatea in afara legii si persoana care imi era adversar nu se poate numi ca are calitatea de avocat;
2. prin noiembrie, un alt avocat adversar, l-am descoperit a fi din baroul bota, tot asa instanta i-a pus in vedere partii adverse ca pana la termenul urmator sa isi asigure apararea, sa-si angajeze un avocat, deoarece domnul X facea parte dintr-un barou ce functioneaza in afara legii, si nu poate fi considerat reprezentant legal al clientului.

o sa vedeti hotararile instantelor, in care judecatorii obisnuiesc sa scrie: baroul din care face parte domnul/doamna... functioneaza inafra legii".
Se poate sa puneti macar una la documente utile? Puteti cenzura numele partilor sau alte detalii, daca considerati necesar, insa cred ca ar fi util.
Avokitten a scris:

ca sa vedeti cum sunt priviti avocatii din baroul bota am sa va povestesc 2 intamplari din decursul acestui an:

1.mai prin luna iunie, am descoperit ca adversarul nu era din baroul bucuresti ci
baroul bota, astfel am cerut instantei si am obtinut anularea tuturor actelor de procedura care au fost intreprinse in acel dosar. instanta a motivat ca baroul bota isi desfasoara activitatea in afara legii si persoana care imi era adversar nu se poate numi ca are calitatea de avocat;
2. prin noiembrie, un alt avocat adversar, l-am descoperit a fi din baroul bota, tot asa instanta i-a pus in vedere partii adverse ca pana la termenul urmator sa isi asigure apararea, sa-si angajeze un avocat, deoarece domnul X facea parte dintr-un barou ce functioneaza in afara legii, si nu poate fi considerat reprezentant legal al clientului.

o sa vedeti hotararile instantelor, in care judecatorii obisnuiesc sa scrie: baroul din care face parte domnul/doamna... functioneaza inafra legii".

Ar fi foarte interesant daca ati posta si niste materiale probatoare , care sa confirme spusele dumneavoastra , pentru ca eu stiu o cunostinta care a fost asistata fara probleme de un avocat de la baroul unde este sef Pompiliu Bota si nu a avut niciun fel de probleme .

Baroul condus de Bota respecta Legea privind exercitarea profesiei de avocat , asa ca nu este nicio problema .

Daca era un barou ilegal , acuma Pompiliu Bota era in puscarie , nu pleda la tribunal .
Dupa ce am citit posturile anterioare chiar nu stiu ce sa mai zic de justitia din Romania. De curiozitate am cautat siteul baroului bota , iar acolo ,la hotarari 2009 ale instantelor, am vazut decizii prin care se constata legalitatea acestui barou, in sensul ca avocatii inscrisi in baroul respectiv profeseaza respectand legea.
Vad ca utilizatorii care au posturi precedente spun ca nu e legal, iar instantele spun ca este.
Deci pana la urma care este adevarul???
Baroul condus de Pompiliu Bota este cat se poate de legal .
Sunt multe persoane care nu suporta concurenta sau nu sunt de la curent cu toate evenimentele !

Alte discuții în legătură

Avocat traditional vs. avocat unbr 2004 Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Daca esti proaspat absolvent de facultate stai si te intrebi unde sa te inscrii : in baroul traditional care nu are acte de infiintare , sau in baroul legal ... (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
Unbr: florea sau bota ? sau amandoua!? Costi BIOLAN Costi BIOLAN Apelez la bun simt si dialog civilizat. Sunt proaspat absolvent de Drept si doresc sa urmez o cariera in Avocatura. Desi in facultate nu ni s-a spus nimic, ... (vezi toată discuția)