Andreea Lisievici a scris:
Cred ca este clar ca onorariile minime nu mai exista decat poate unde au ramas ca practica. Asa ceva nu este reglementat in prezent.
Uniunea notarilor publici nu e asociatie, asa cum nu e nici baroul. Asociatiile se infiinteaza in baza OG 26/2000, la judecatorie. Asociatiile profesionale, daca vrei sa le numim asa, sunt TOATE infiintate prin lege, deoarece sunt institutii de interes public.
Dar baroul asa zis traditional nu are lege de infiintare , asa ca amandoua barourile sunt absolut legale . .
Eu cred ca sunt monopoluri , nu institutii de interes public .
Daca erau institutii de interes public , nu monopoluri , numarul notarilor nu era limitat , si oricine indeplinea conditiile si dadea examen putea sa devina notar public .
Uniunea Nationala a Notarilor Publici precizeaza pe site ca este organizatia profesionala cu personalitate juridica a notarilor publici din România.
Pentru ca nicio instanta nu are documentele de infiintare are barourilor traditionale , iar calitatea de avocat definitiv se dobândeşte conform art. 19 alin. 1, 2, 3 din Legea nr. 51/1995, republicată , asta inseamna ca pot exista mai multe barouri , daca sunt indeplinite conditiile legale .
Eu nu vreau sa starnesc controverse , vreau doar ca in cadrul acestui topic sa fie lamurita orice nedumerire .
:offtopic: Eu sunt contabil si nu intentionez sa devin avocat .
Consider ca baroul traditional are mai multi membri din acelasi motiv pentru care cea mai mare parte a cetatenilor sunt declarati ca fiind crestini ortodoxi , chiar daca ei nu au fost niciodata la biserica .