avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi asupra copilului rezultat din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi asupra copilului rezultat din concubinaj

buna ziua,am dori sa aflam ce drepturi arecumnatul meu care are un baietel care are aproape 2 ani,rezultat din relatia care dureaza din 2009 nefind casatoriti,ea a plecat la parintii ei fara acordul lui si ameninta ca nu mai are nici un drept sa vada sau sa vb cu copilul,aceasta este in brasov el in bucuresti si ea vrea sa schimbe nr de telefon ca sa nu mai tina legatura tatal cu copilul.Exista vreo lege care-i da dreptul la vizita si sa ia copilul la el chiar daca nu au fost casatoriti?.Multumesc pt timpul acordat si va suntem profund recunascatori daca ne raspundeti
Ca persoana care se implica activ in problemele copiilor si in respectarea drepturilor copiilor sunt dezamagita de cele doua raspunsuri oferite, raspunsuri ce indica mai degraba o implicare personala. Termenul de razboi este unul care nu cred ca are ce cauta pe un forum de discutii specializate in altceva decat istorie sau tehnica militara. Imi pare rau ca spetele prezentate de mine au fost incluse in categoria "pretext de razboi", deoarece eu le-m prezentat pentru a primi o informatie - a se vedea intrebarea formulata -. Da, voi citi mai departe discutiile dar ma voi retrag din acest subiect. Este clar ca s-a mutat in sfera interpretarilor personale si nu isi mai are sensul originar.
Imi pare rau ca v-ati suparat, ideea era sa vedeti ca sunt si alte abordari in afara de ura si razboi.
Spetele aratate sunt bune, insa pentru alt subiect separat, aici discutam altceva. Nu putem discuta, corect si decent, 5 spete concomitent. Nu e ok si oricine ar fi stiut asta daca n-ar fi vrut cu orice pret sa arata cata rautate la parinti si cat de mult merita pedepsiti.
Eu sunt, mai degraba, pentru a vedea ce le face bine copiilor alora decat sa arunc cu pietre in altii. Sa nu pierdem din vedere copiii.

Un adolescent care spune ca nu vrea sa-si vada mama... e ceva normal, chiar fata in cauza a reactionat mai mult decat normal. Respingerea este o reactie fireasca si poate fi foarte dura in functie de varsta la care apare; la adolescenti poate dura mult pana sa isi accepte parintele.

Daca e sa discut, numai pe speta aceasta as consuma cateva ore.
buna seara acum o zi cumnata mea o fugit cu copilul si cu bani din casa nu mai raspunde la telefon ce se poaate face ce drepturi are tatal nu sunt casatoriti ????va multumesc
Destul de dificil, contactati de urgenta un avocat, verificati conditiile in care e ingrijit copilul si nu aduceti aceste argumente in instanta, va sunt defavorabile. Nu pierdeti timpul, cu cat mai mult trece, cu atat mai rau pentru dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizitare minor giuliat giuliat Buna ziua , Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog! Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare ... (vezi toată discuția)
Daca minorul se afla in fapt la parintele care trebuie sa predea copilul si deschide proces pentru majorarea programului de vizita este admisibila actiunea? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In fapt, minorul se afla la parintele care solicita programul de vizita si nu la parintele la care minorul are stabilit domiciliul minorul. Adica minorul se ... (vezi toată discuția)
Ce poate face tribunalul copilului? Elann Elann Buna ziua. In urma unui proces pentru un drept de o luna de vacanta (vara) cu fetita mea, am ajuns pana la Curtea de Apel si ... s-a terminat ca motivat ... (vezi toată discuția)