In situatia in care reclamantul a scris gresit valoarea pretentiilor cerute prin actiunea introductiva de instanta in sensul ca a scris mai multe zerouri la suma ceruta, dupa ce instanta ii pune in vedere prin Adresa valoarea taxei judiciare de timbru, reclamantul poate face o cerere de indreptare greseala materiala?
Este nevoie si de o cerere de reexaminare pe acelasi motiv?
Muștumesc.
Asa cum va fost indicat ,depuneti o cerere modificatoare !
Dar poate am citit in graba si nu am retinut ,ce procedura ati urmat ?Cat despre prescriptie ,in situatia data este intrerupta .
Odata cu cererea modificatoare platiti si taxa de timbru !
Problema cu prescripția este că dacă cererea se anulează (ca netimbrată) nu mai e întreruptă și o nouă cerere ar fi prescrisă, deoarece cererea curentă s-a depus cam la limită.
Dar daca am formulat mai multe capete de cerere prin aceeasi actiune (principal - obligatia de a face si accesoriu - dobanzi, daune morale), nu cumva acestea trebuiau taxate de catre instanta de judecata pe fiecare din ele, si nu global?
Oricum am facut cerere de reexaminare (si pt calculul global al taxei pe toate capetele de cerere), cerere precizatoare (pe suma gresit redactata) si cerere de ajutor public (persoana fizica). Bine, nu in ordinea asta...
da, asa trebuia
dar mai sus vorbeati de o eroare milione d euroi/lei...Axum suntem pe obligatia de a face
pe obligatia de a face timbrajul parca e ....fix...