avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere indreptare greseala materiala si taxa judiciar de timbru. Regularizarea cererii.

In situatia in care reclamantul a scris gresit valoarea pretentiilor cerute prin actiunea introductiva de instanta in sensul ca a scris mai multe zerouri la suma ceruta, dupa ce instanta ii pune in vedere prin Adresa valoarea taxei judiciare de timbru, reclamantul poate face o cerere de indreptare greseala materiala?
Este nevoie si de o cerere de reexaminare pe acelasi motiv?
Muștumesc.
Pai instanta ti-a pus in vedere sa timbrezi ,conform cererii tale!
Ca doar nu vroiai sa iti specifice pe fiecare capat de cerere cat trebuie sa timbrezi!?
Pune mana si fa cerere modificatoare ,facand acest lucru prima cerere va fi de domeniul trecutului ! Si nu o sa ai probleme nici cu prescriptia.
Auzi cerere de revizuire ......!
Si fii mai hotarata in ceea ce vrei sa faci,deoarece te poti trezi cu cererea respinsa !
Bafta!
P.S. ,,Eu unul ,sunt incepator si nu esti obligata sa iei de buna parerea mea... ''
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
quiras, utilizator
milikka a scris:

da, asa trebuia
dar mai sus vorbeati de o eroare milione d euroi/lei...Axum suntem pe obligatia de a face
pe obligatia de a face timbrajul parca e ....fix...

Da milikka, la capatul de cerere accesoriu, constand in obligarea paratei la plata de daune morale a fost redactata gresit suma: au fost adaugate din greseala inca trei zerouri, rezultand o suma astronomica!
Cum am spus: am facut imediat ce am primit Adresa instantei privind timbrajul cerere precizatoare- indreptare greseala materiala din cuprinsul actiunii introductive de instanta (abia atunci am realizat ca e ceva gresit in cererea de chemare in judecata de a iesit o taxa asa mare!) , cerere de reexaminare si cerere de ajutor public judiciar.
In termenulde 10 zile dat de instanta pentru regularizarea cererii de chemare in judecata, depuneti o cerere precizatoare a valorii sumelor pretinse si si in functie de aceasta taxa judiciara de timbru atasand nota de calcul. Atat si nimic mai mult !
Cf. art. 18.-(1) din L. 146/1997 determinarea cuantumului taxelor judiciare de timbru se face de catre instanta de judecata sau, dupa caz, de Ministerul Justitiei, deci astept ca, dupa cererea precizatoare privind greseala materiala din cererea de chemare in judecata, instanta de judecata sa comunice noua taxa jud. de tb calculata la valoarea reala pretinsa.
Clientul????
Aici nu e vorba de nici un client... ci de un reclamant și de un pârât.

Clientul poate să ceară ce vrea el și de regulă „clientul nostru stăpânul nostru...”. Asta e valabil în lumea în care comercialul domină cam tot.

La instanță, ca și reclamant mergi când știi exact ceea ce vrei. Nu poți să timbrezi ce vrei, când vrei și apoi să-ți schimbi cererea de chemare în judecată pentru că așa vrei... și mai ales pentru că ești client... ;)

Cred că ați greșit site-ul. Aici nu sunt clienti. :)
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Cererea de reexaminare- taxa de timbru? merepere merepere avem la asociatie un proces cu un restantier. in faza de regularizare a cererii de chemare in judecata mi s-au solicitat niste informatii pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Anulare apel netimbrat ContSters416386 ContSters416386 Am facut apel dupa ce reclamantul a castigat la fond rezolutiunea contractului de intretinere care a beneficiat de scutire taxa timbru .Dupa depunere apel am ... (vezi toată discuția)