avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este direc raspunzator angajatorul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este direc raspunzator angajatorul pentru incheierea/completarea CIM-ului?

Buna ziua,

Din interpretarea extensiva a art.16 alin.1) Codul Muncii :

Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului. ,

trebuie sa intelegem ca angajatorul este direct raspunzator pentru datele, mentiunile si semnaturile inscrise in CIM ?
Exista alte prevederi legale care sa reglementeze aceasta raspundere a angajatorului ?
Cel mai recent răspuns: nimar , utilizator 17:24, 16 Aprilie 2013
@ zinaida

Aveau obligatia asta pana la 01.01.2011 ....

@ nimar

In carnetul de munca avet inregistrata perioada respectiva ?
@ freeelis
Nu se mai depun in format de hartie dar se depun si se inregisreaza pe suport electronic.
Statele de plata unde se depun si se inregistreaza pe suport electronic?
Nu statele de plata, dar inregistrarile / modificarile din REVISAL
Cred ca era vorba despre statul de plata si nicidecum despre altceva , in mesajele postate ... :)

Alte discuții în legătură

Buna. se poate face angajarea de catre angajator fara semnatura mea? Larysutza Larysutza Lucrez la o pensiune de cateva zile,dar nu mi sa dat nici un contract inchiat intre angajator si eu,am dat actele necesare (copie buletin,certificat de nastere ... (vezi toată discuția)
Contract fara semnatura donigao donigao Buna ziua, Speta: dosar complet de personal, insa de pe contractul individual de munca lipseste semnatura salariatului (omisiune), contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract fara semnatura mea adomnicai83 adomnicai83 Buna ziua, Se poate inregistra un contract de munca fara semnatura mea(eu fiind persoana fizica) la ITM prin Revisal? Am fost instiintat de catre un ... (vezi toată discuția)