avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este direc raspunzator angajatorul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este direc raspunzator angajatorul pentru incheierea/completarea CIM-ului?

Buna ziua,

Din interpretarea extensiva a art.16 alin.1) Codul Muncii :

Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului. ,

trebuie sa intelegem ca angajatorul este direct raspunzator pentru datele, mentiunile si semnaturile inscrise in CIM ?
Exista alte prevederi legale care sa reglementeze aceasta raspundere a angajatorului ?
Cel mai recent răspuns: nimar , utilizator 17:24, 16 Aprilie 2013
Va rog, salariatul si-a inceput activitatea la angajator in luna 12.2010; statul aferent lunii 12.2010 nu exista la ITM (nu stim daca angajatorul a inregistrat statul de plata sau nu - la cate manarii se fac in tara asta cu institutiile statului !!!) .

Totusi, Dle. freeelis, puteti sa ne prezentati argumentele dvs. care sa va sustina opinia conform careia angajatorul nu este considerat legal raspunzator pentru inscrisurile, stampila si semnaturile existente pe un CIM ? Sau, doar opinati in acest mod, si atat ?
1. Raspunsul meu este altul decat cel mentionat de dvs .. il repet mai jos:
Nu are cum sa fie raspunzator angajatorul pentru ceea ce doriti dvs ... el este numai pentru incalcarea obligatiei de a incheia in forma scrisa c.i.m.

2. Ati verificat la ITM existenta statului de plata sau ati facut o simpla afirmatie ca nu exista?

freeelis a scris:

1. Raspunsul meu este altul decat cel mentionat de dvs .. il repet mai jos:
Nu are cum sa fie raspunzator angajatorul pentru ceea ce doriti dvs ... el este numai pentru incalcarea obligatiei de a incheia in forma scrisa c.i.m.

2. Ati verificat la ITM existenta statului de plata sau ati facut o simpla afirmatie ca nu exista?

Pct.1
ITM-ul confirma ca angajatorul a incheiat in forma scrisa CIM-ul, in luna 12.2010, si ca acest CIM a fost inregistrat la ITM de catre angajator (!!!) .
Deci, poate nu ati inteles bine, angajatorul a respectat obligatia de a incheia in forma scrisa CIM-ul, dar nu-si recunoaste semnatura (referitor la stampila nu face nici o referire!!!) si este sustinut de rezultatul unei expertise grafoscopice solicitata de angajator (CIM-ul in original a fost depus la dosarul cauzei de catre ITM, angajatorul negand existenta acestuia si toate sustinerile si dovezile salariatului ) .
In acest context, ma repet Dle freeelis, considerati ca nu este, dpv legal, raspunzator pentru legalitatea, veridicitatea si autenticitatea inscrisurilor, stampilei si semnaturilor de pe acest CIM ???

Pct. 2
In cadrul litigiului de munca desfasurat in fata instantei s-a solicitat si ITM-ului sa depuna statele de plata la dosar si raspunsul ITM-ului a fost ca nu exista nici un stat care sa cuprinda numele saraliatului .
Am inteles destul de bine problema ... este problema angajatorului daca nu-si recunoaste semnatura .. cred ca faceti anumite confuzii si ma opresc a face o polemica cu dvs cu privire la drepturile si obligatiile angajatorului cu privire la incheierea actelor juridice.
Departe de mine dorinta de polemica cu dvs. ; nu va solicitam decat argumentele legale ale opiniilor dvs..

Vad ca e prea mult. Multumesc pentru raspunsurile acordate pana la acest moment.

[ Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat (punctul 2.1 din Regulamentul forumului Avocatnet)]

Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. se poate face angajarea de catre angajator fara semnatura mea? Larysutza Larysutza Lucrez la o pensiune de cateva zile,dar nu mi sa dat nici un contract inchiat intre angajator si eu,am dat actele necesare (copie buletin,certificat de nastere ... (vezi toată discuția)
Contract fara semnatura donigao donigao Buna ziua, Speta: dosar complet de personal, insa de pe contractul individual de munca lipseste semnatura salariatului (omisiune), contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract fara semnatura mea adomnicai83 adomnicai83 Buna ziua, Se poate inregistra un contract de munca fara semnatura mea(eu fiind persoana fizica) la ITM prin Revisal? Am fost instiintat de catre un ... (vezi toată discuția)