avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respinsa din cauza cazierului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respinsa din cauza cazierului

Am dat recent probe pentru angajare la o cofetarie am trcut probe dar la angajare mi sa cerut cazier am zis ca am anum antecedente si atunci am fost rspinsa.
E normalsa se faca asa ceva adica din ce stiam cazierele sunt date cu caracter personal?
Pentru a putea incheia un contract individual de munca pentru un nou angajat, sunt necesare doar cateva documente minime, insa angajatorii pot stabili si alte acte necesare angajarii.

Daca va considerati discrimata in ceea ce priveste angajarea dvs din cauza cazierului judiciar, puteti sesiza CNCD.
Am vorbit cu o cunostiinta de e la facultatea de drept despre aceasta problema si din pacate mi-a zis ca legistlatia romanasca este deosbit de permisiva din acest punct de vedere angajatorii avand dreptul legal sa solicite tot felul de documente chiar daca in cazul unor anumite servicii nu este impus acest lucru in acst fel nascandu-se tot felul de abuzuri unele mai grosolane ca altele plus o legistlatie deosbit de rstrictiva mi-a dat ca exemplu faptyul ca in alte state persoane cu cazier de au excutat anumite pdepse sunt angajati ca agenti de paza d cand in romania acest lucru este interzis de lege .deci in concluzie ............
Nu sunt abuzuri situatiile in care un angajator solicita anumite documente viitorilor salariati . Eu nu-l consider abuz faptul ca s-a solicitat cazier judiciar si angajator a decis sa nu angajeze pe cineva care are o anctiune penala.

Mentalitatea angajatorilor nu poate fi schimbata asa usor.
Ce sa mai zic trist dar adevarat asa ce sa zic oferte as putea gasi desigur fara carte de munca dar deh mi-as fi dorit sa gasesc ceva cu acte caci deh la negru te imbolnavesti patesti ceva nu beneficiezi de nimica nu concediu medical nu nimica.
Asta e ce sa ii faci sa vedem daca gasesc ceva si in asa sens
Incercati sa luati legatura cu AJOFM-ul poate va ajuta ei in gasirea unui loc de munca.

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar la angajare sabrina__cr sabrina__cr Este legal sa i se solicite cuiva cazier judiciar la angajare? Caz: Cunostiinta a dat mproba pentru a fi angajata ca vanzatoare la un supermaerket i ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata ContSters292353 ContSters292353 De ce rebuie o persoana care a executat deja peste 80% din o pdeapsa sa s prezinte dupa eliberare la un asa zis oftr de probatiune avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Furt din magazine alina_25 alina_25 Am un amic de se mai deletniceste cu furtul din magazine si deh a avut belele s deh i-am zis sa isi ia macar un avocat din oficiu si deh el a zis ca nu ca ... (vezi toată discuția)