Buna ziua. Sotul meu a infiintat o societate in anul 2009.S-a intamplat ceva in familie , si respectiva firma nu a functionat,Din diverse motive, nu s-a mai ocupat de aceasta.Sotul este singurul administrator.S- facut si un facturier si un chitantier, si urma sa meraga la banca pentru a deschide, cont.....dupa care la administratia financiara...nu s-a mai dus si a ramas asa....acum vrea sa o deschida, sa fie activa, ce trebuie sa faca? Va multumesc
In mod sigur firma e declarata inactiva iar sotul dvs. are cazier fiscal si nu poate infiinta o alta firma.
Mergeti la ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE de care apartine firma (dupa adresa sediului) si vedeti care este situatia, dar, dupa parerea mea, nu e buna deloc; pe langa amenzile pe care trebuie sa le platiti pentru nedepunerea declaratiilor, va trebui sa platiti si impozitul minim din perioada 05/2009 - 10/2010.
Buna ziua , multumesc de raspunsuri insa asa este, este declarata inactiva, am de platit niste amenzi, dar se rezolva daca doresc sa o fac activa, insa mai am o intrebare si va rog sa ma ajutati....sotul nu este in tara, doreste sa faca un parteneriat de afaceri cu cineva, respectivul parteneriat se fae la notariat? sau trebuie angajat la societate, sau cum se inteleg partile? va rog sa ma ajutati...multumesc
Pai acuma depinde de ce parteneriat e vorba ... si doar el o poate face daca este administrator dumneavoastra nu ...in prim pass este reactivarea societatii dupa care va trebuii vazut in ce consta parteneriatul ca se poate face prin contract ... dar pentru a va putea da detalii mai concrete avem nevoie de informatii mai concrete.
cel mai simplu este fie sa faca o companie noua, fie ca sa transfere partile sociale ... depinde acuma eu recomand o companie nou nouta cu 2 asociati cu aporturi la capital dupa care salar ... etc etc