avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Care mod de asociere e cel mai bun?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Care mod de asociere e cel mai bun?

Buna ziua. Sotul meu a infiintat o societate in anul 2009.S-a intamplat ceva in familie , si respectiva firma nu a functionat,Din diverse motive, nu s-a mai ocupat de aceasta.Sotul este singurul administrator.S- facut si un facturier si un chitantier, si urma sa meraga la banca pentru a deschide, cont.....dupa care la administratia financiara...nu s-a mai dus si a ramas asa....acum vrea sa o deschida, sa fie activa, ce trebuie sa faca? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters294253 , utilizator 16:29, 1 Iulie 2013
nu doreste sotul sa fie pe firma doi administratori, insa asta este problema , cum ar trebui sa faca , sau ce ar trebui sa faca , el sa ramana singurul administrator, si partenerul cum sa figureze? ce fel de contract trebuie? pentru ca nici partenerul nu vrea sa fie administrator...insa sa aibe un contract ceva, siaici nu stim cum sa facem.....
din discutiile avute la telefon cu sotul , doreste sa reactiveze societatea, si intradevar sa puna partenerul ca asociat cu aport la capital si drepturi egale, acum in cazul asta trebuie modificat ceva la statutul societatii, sau facut un act constitutiv?
deci administrator nu trebuie sa fie ... el ramane sotul dar firma va fii detinuta (proprietari) vor fii cei cu aporturi la capital ... mergeti la Registrul Comertului si va vor spune ce si cum ... consultanta este gratuita ulterior daca doriti sa faceti actele prin ei (recomandat) atunci va vor face ei tot tacamul eu personal cu ei fac tot si asa sunt sigur ca totul este ca la carte.
Se poate face cesiune de parti sociale in proportie de 50%. Astfel, cei doi devin asociati cu parti egala iar ca administrator, conform intelegerii, va fi doar sotul dvs.

Cred ca, asa cum s-a spus mai sus, e nevoie de asistenta de specialitate: se intocmeste Hotararea asociatului unic si se redacteaza actul constitutiv actualizat iar la O.R.C. se mai completeaza o serie de declaratii etc.

Totusi, v-a spus cineva sau stiti de posibilitatea unei asocieri in participatiune? Din punct de vedere comercial si al desfasurarii afacerii e acelasi lucru iar, in plus, asocierea este strict legata de afacerea respectiva, societatea putand sa desfasoare alte activitati al caror rezultat sa nu fie impartit, ceea ce nu se intampla in cazul in care partenerul este asociat in societate, el fiind asociat pe intreaga durata de existenta a societatii pentru toate profiturile realizate de acestea si nu poate fi exclus.
NU AM STIU, INSA VA MULTUMESC....

Alte discuții în legătură

Perioada reactivarii unei firme raul andrei raul andrei Buna.Ma numesc Raul si am o firma care a fost declarata inactiva pe data de 11 iunie 2009 pt nedepunerea declaratiilor.In luna iulie am depus declaratiile la ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala ContSters294253 ContSters294253 VREAU SA INFIINTEZ O SOCIETATE COMERCIALA, SA MA ASOCIEZ CU O PRIETENA, SA FIGUREZE SI EA PE ACT PENBTRU A BENEFICIA DE PROFIT 50% EA, SI 50% EU, INSA NUMAI EU ... (vezi toată discuția)
Schimbare adresa sediu social lucabuluca lucabuluca Acum un an de zile eu si prietenul meu am deschis o firma. In iunie 2008 eu am iesit din firma , prietenul meu ramanand asociat unic. La sfarsitul lunii august ... (vezi toată discuția)