avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conductele ce traverseaza apartamentul meu, mai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conductele ce traverseaza apartamentul meu, mai constituie proprietate comuna ?

Buna ziua,
M-am deconectat de la sistemul de incalzire centalizat atunci cand mi-am montat centala proprie de incalzire. Conductele care traverseaza apartamentul meu, nu ma mai deservesc pe mine, ci apartamentele ramase in continuare racordate. In aceste conditii, aceste conducte ( ma refer strict la conductele ce traverseaza apartamentul meu ) mai constituie proprietate comuna ? Prin definitie, bun comun reprezinta un bun specific care este impartit tuturor membrilor comunitatii, toti beneficiind de el.
Daca nu mai constituie proprietate comuna, traversarea apartamentului meu nu constituie tulburare de posesie? Cui pot cere stramutarea lor din apartamentul meu, sau plata unei chirii care sa acopere contravaloarea caldurii degajata de ele bani pe care sunt obligata sa-i platesc conform unor legi abuzive ?
Stimate THRAN,
Nu am "ceva venituri" cum insinuati dvs. Mi-am pierdut locul de munca, sunt pensionata anticipat cu o pensie de 650 lei, am in intretinere un copil la facultate care se descurca cu banii castigati din bursa lui si nu ma cred nici "mai presus de lege". Din contra, respect legea daca este corecta, dar nu ma pot impaca cu legile abuzive.
Si daca tot va preocupa atat de mult proprietarii cu venituri modeste, stiti cati astfel de proprietari tremura de frig iarna pentru ca isi inchid caloriferele din apartamente pentru a mai economisi un banut, dar platesc de se rup pentru caldura degajata in spatiile comune?
Eu insa nu ma refeream la spatiile comune, desi si cu cuantificarea acesteia este o intreaga poveste. Eu ma refeream strict la conductele din apartamentele proprietarilor debransati care nu mai reprezinta bun comun din moment ce nu-i deservesc pe ei, ci pe restul proprietarilor nedebransati.
In legatura cu ultima afirmatie, ce sa spun... Este replica clasica a celor mai putin dotati intelectual si sincer, nu ma asteptam la asa ceva din partea dvs. Eu am pretentii ca aceasta este o discutie de principii, nu o cearta a tatelor din fata blocului, asa incat imi mentin parerea ca , cu oameni ca dvs.nu vom reusi niciodata sa infieram legile abuzive pentru a proteja oamenii cu venituri mici.
Eu ma refeream strict la conductele din apartamentele proprietarilor debransati care nu mai reprezinta bun comun din moment ce nu-i deservesc pe ei, ci pe restul proprietarilor nedebransati.

Sa stiti ca va deservesc foarte mult, acele conducte va dau cateva grade in apartament, acele grade va ajuta centrala sa nu mai consume atat de mult, acele conducte deservesc vecinii de sus si de jos care incalzind apartamentele si va incalzesc dumneavoastra tavanul si podeaua apartamentului, iar centrala consuma mai putin, daca nu ar fi acele conducte centrala dumneavoastra ar merge non stop si costurile ar fi mai mari.
In ceea ce priveste intelectul aici se poate discuta.
Este o vorba " Cine nu este cu noi, este impotriva noastra!!"
Stimata ELGA50,
Va spun si dv. ceea ce le-am spus si celorlalti moderatori.Eu nu m-am referit la toata proprietatea comuna, ci strict la tevile din apartamentul meu care nu mai sunt bun comun deoarece eu nu mai beneficiez de ele.
Da, aveti dreptate, proprietatea comuna are caracter fortat si perpetuu, dar conform art.728 Cod Civil, nimeni nu poate fi obligat sa ramana in coproprietate fortata, daca acest lucru este posibil. Si se poate: ori sa se mute tevile in afara apartamentului, ori sa se plateasca despagubiri, ori sa nu se mai puna bir pe caldura degajata de ele.
In legatura cu caldura degajata de ele, imi pare rau, dar imi jigniti inteligenta. Conform legilor calorimetriei, un corp cedeaza caldura in mediul inconjurator daca temperatura degajata de el este cu un grad mai mare decat temperaura acestui mediu inconjurator. Ori, daca eu am in casa 23 grade C, este imposibil ca aceste conducte sa degaje o temperatura de 24 grade C, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca le pot si izola termic. De ce sa fiu obligata sa platesc? Vi se pare corect acest aspect al Legii 230/2007 si al nanasei ei HG 1588/2007? Deci, " nu sunt dispusa sa recunosc ca ele imi incalzesc spatiul meu".
Nu "am o problema in a ma pune in armonie cu litera si spiritul legii", ci este vorba despre o discutie de pricipii cu argumente pro si contra atat din parte mea cat si a dv., in care eu incerc sa demonstrez tocmai faptul ca unele pasaje din Legea 230/2007 sunt abuzive si va rog, nu sa ma certati sau sa fiti sarcastica, ci sa-mi comunicati, parerea dv. competenta bazata pe legi, dar altele decat cea pe care eu o contest.
In parte aveti dreptate
Exista multe dispozitii in vigoare - care in timp nu au demonstrat eficienta
Dar,realizati si acceptati ca aceasta este norma in vigoare,care trebuie respectata
Constientizati ca sunt multe cazuri de asociatii si de proprietari ,in care se achita cotele de intretinere,si ma refer la sezonul rece,in conditiile in care nu se asigura serviciul la calitatile termice minim acceptabile
Eventuala izolare a tevilor instalatie parte comuna agent termic nu conduce si nu reprezinta temei legal pentru exonerarea de la plata parti comune
Din nou, stimate THRAN,
Nu, conductele care traverseaza apartamentul meu nu ma deservesc, incalzinu-mi apartamentul. De fapt, de unde stiti ca imi incalzesc ele apartamentul si nu centrala mea le incalzeste pe ele? Pentru a nu mai exista o astfel de dilema, nu era mai simplu sa mi se permita sa izolez termic aceste conducte si sa nu mai fiu obligata sa platesc o caldura care nici macar nu stiu daca este calculata corect?
In legatura cu faptul ca apartamentele de sus si de jos imi incalzesc tavanul si podeaua, iarasi am un comentariu. Si eu incalzesc aceste apartamente cu caldura de la centrala mea, ca doar nu stau cu ea inchisa. In aceste conditii ce sa fac? Sa cer despagubiri, sau sa solicit sa plateasca si ele furnizorului meu de gaz , asa cum si eu platesc furnizorului de agent termic?
Vedeti cat de discutabile sunt argumentele dv. si cat de abuziva este o parte din Legea 230/2007.
Sa stiti ca nu sunt impotriva dv. deoarece nu-mi dati dreptate. Am reactionat asa dur deoarece afirmatia dv.potrivit careia ar trebui sa ma mut de la bloc la o casa fara conducte si fara vecini, a fost foarte ironica si m-a jignit foarte mult.

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa mai platesc caldura. Nikia Nikia Am Centrala de apartament, locuiesc la etaj 3, nu avem calorifere pe casa scarii, nu am tevi de la sistemul de incalzire in apartament si totusi platesc 22 ... (vezi toată discuția)
Spatii comune de incalzire BogdanP BogdanP Buna ziua, Firma care administreaza cateva blocuri din zona unde stau, a calculat pentru cheltuielile comune tevile care trec prin subsolul blocului si care ... (vezi toată discuția)
Plata pierderi de caldura la bloc / lege maruis maruis Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare (lege) legata de calculul (distribuirea) pierderilor de caldura pentru o scara de bloc. Mai exact ... (vezi toată discuția)