rentacred a scris:
Imi dau cu parerea pe acest subiect cam dupa ce s-au exprimat diverse subiecte, unele dintre ele foarte pertinente.La randul meu am fost avocat, un numar considerabil de ani si am aparat in procese penale cu grade diferite de dificultate.Imi amintesc ca prin 2002 am avut un client acuzat de omor calificat.La dosar probele acuzarii erau foarte fragile.Printre ele mi-a atras atentia expertiza medico-legala.Era fotografiat cadavrul si incercuita lovitura care a determinat decesul.Forma loviturii indica in mod clar ca a fost cauzata de un par.Cu toate acestea, clientul meu de atunci a fost acuzat de omor desilovitura provocata de dansul era o lovitura de cutit ce e drept, dar nu era lovitura letala.Am povestit pe scurt acest caz pentru a intari convingerea ca nimeni nu poate da o solutie fara a studia dosarul.
In alta ordine de idei doamna ar trebui sa angajeze un avocat specialist in drept penal.De ce un asemenea avocat?
pentru ca pe langa cunostintele de drept penal si procesual penal se poate orienta mai usor pe un dosar care contine o serie de dovezi ce intra in sfera criminalisticii si medicinei legale. Si inca ceva care imi scapa referitor la speta.Spuneati ca martorii s-au intors.Ma rog, e treaba lor.Daca este adevarata sustinerea unchiului dvs ca individul i-a lovit oile cu masina, s-a gandit careva sa ceara, la momentul respectiv, prelevarea de urme de sange sau alte materii de pe masina victimei?
Numarul de zile de ingrijiri medicale este cam micut.Dar expetiza medico-legala ce concluzioneaza in legatura cu lovitura de briceag aplicata?a pus sau nu in pericol viata victimei?In ce regiune a corpului a fost aplicata? etc.Nu comentez probleme de genul:ce facea un cioban cu briceagul pe camp? intrucat intram in lumea bancurilor cu ardeleni deja.
Sfat final:angajati un avocat bun care nu citeste doar rechizitoriul.Multa bafta!
P
Concluzia certificatului medico legal este urmatoarea :
-
leziunile toracelui si a regiunii lombare nu au interesat organe cu rol esential in mentinerea vietii
a avut doar 5 zile de internare in sectia de chirurgie iar interventia chirurgicala care s-a efectuat a constat in sutura plagilor care s-au efectuat sub anestezie locala
iar ptr ca victimei i s-a parut ca cele 5 zile de spitalizare nu sunt edificatoare ptr un asa proces... s-a gandit sa acuze "tulburari de memorie" si sa apeleze la un foarte bun prieten care este medic neurolog la un spital din Cta si care "l-a ajutat" cu inca 12 zile de internare. In total are 17 zile de internare.