Nici macar nu stiu cu ce sa incep..este o poveste lunga si trista.. S-a intamplat intr-o localitate rurala intre unchiul meu si un consatean. Unchiul meu se afla pe camp , cu oile la pascut .. Acel consatean a venit nervos spre el cu masina si i-a cerut sa plece cu animalele de pe terenul lui ( s-a dovedit cu acte ca nu se afla pe terenul lui proprietate personala ) . A avut loc un schimb de replici dupa care consateanul a plecat nervos , injurand si amenintand. Unchiul si-a luat animalele si se indrepta spre casa cand acel domn s-a intors si a incercat sa-l loveasca cu masina insa...deoarece unchiul s-a ferit in ultima clipa..acesta a intrat cu masina in turma omorandu-i acestuia 3 oi. Dupa aceasta a coborat din masina si s-a napustit asupra lui , urcandu-se efectiv deasupra si lovindu-l cu pumnii si picioarele. Unchiul meu , in disperare de cauza a inceput si el sa-l loveasca insa, din nenorocire , in mana avea un briceag.. drept urmare atacatorul a fost injunghiat . Au urmat tot felul de investigatii, cercetari si acuzatii. Atacatorul a stat in spital 5 zile iar apoi a urmat judecata. Trebuie sa mentionez ca acel consatean se afla sub influenta bauturilor alcoolice insa, desi exista martori care au confirmat acest lucru, la internarea in spital nu s-au recoltat probele biologice care sa stabileasca alcoolemia. A urmat un proces lung si stresant in care majoritatea martorilor au declarat in favoarea unchiului. Sentinta a fost data si cu stupoare aflam ca unchiul in varsta de 70 de ani a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare si despagubiri in valoare de 200 milioane lei. Iar cel care a instigat , a omorat animalele in locul unchiului meu si care mai are si alte dosare penale.. a iesit basma curata din toata nebunia asta. Ce ar fi trebuit sa se intample?? Ca unchiul meu sa se lase omorat ca sa se ia anumite masuri ?? Nu avem dreptul sa ne aparam viata?? Nu se tine cont de faptul ca el a fost atacat si ca doar s-a aparat?? Recunosc ca nu trebuia sa loveasca cu acel briceag insa.. chiar nu se putea da pedeapsa la inchisoare cu suspendare avand in vedere circumstantele??
Va rog din suflet sa-mi raspundeti si sa-mi spuneti ce sanse are la recurs?? Imi cer scuze ca am scris atat de mult dar povestea este mult mai lunga si am incercat sa o scurtez cat de mult posibil.
Ce ar fi trebuit sa se intample?? Ca unchiul meu sa se lase omorat ca sa se ia anumite masuri ?? Nu avem dreptul sa ne aparam viata?? Nu se tine cont de faptul ca el a fost atacat si ca doar s-a aparat?? Recunosc ca nu trebuia sa loveasca cu acel briceag insa.. chiar nu se putea da pedeapsa la inchisoare cu suspendare avand in vedere circumstantele??
Era indicat sa isi angajeze avocat.Daca a avut avocat din oficiu era greu sa iasa bine in proces intrucat depinde totul in mod exclusiv de felul in care vede instanta de judecata lucrurile.
Apararea in astfel de cazuri joaca un rol vital.
De principiu, se poate ajunge la o pedeapsa cu suspendare dar aceasta era bine sa iasa inca din prima instanta de judecata.
In ce localitate are loc procesul penal?
Si-a angajat un avocat, nu a fost pus din oficiu insa..nu sunt in masura sa comentez eu competenta dansului. De ce nu se tine cont de faptul ca acel om a fost baut, ca a circulat cu masina pe drumurile publice, ca a incercat sa-l loveasca cu masina si ca de fapt a fost "autorul moral" sau chiar instigator al celor intamplate?
Daca nu s-a ajuns la o pedeapsa cu suspendare in prima instanta ..mai exista vreo sansa sa se schimbe ceva in apel? Se va relua procesul de la zero..cu martori si cercetari? Cum se procedeaza?
Procesul a avut loc in Tulcea iar apelul va fi in Constanta.
Putem sa fabulam o saptamana pe ceea ce spuneti dvs. (cu o doza mai mare sau mai mica de subiectivism), fara a vedea dosarul in sine. Poate a gresit instanta sau poate nu.
Este in joc libertatea unchiului dvs. Mergeti cu dosarul in mana la un alt avocat sau semnati inca o delegatie sa vada dosarul respectiv.
Numai citind dosarul iti poti forma o opinie.
Se poate schimba si in apel solutia instantei dar e ceva mai greu.
La Constanta se judeca bine in general si aprecierea judecatorilor poate fi alta.
Veti ajunge si la Bucuresti cu dosarul la Instanta Suprema.
Cand a fost batut acuzatul?In timpul in care a dat cu briceagul sau cu ceva timp mai inainte?
In ce zona a corpului a lovit cu briceagul?
Ce dimensiune avea lama briceagului?
Cand a lovit cu acel briceag se afla la pamant iar atacatorul deasupra lui, lovindu-l. Unchiul meu afirma ca se afla cu fata in jos iar loviturile au fost aplicate ducand mana in spate si lovind fara sa vada. Zonele injunghiate au fost coapsa si zona subcostala.
Din pacate nu stiu exact ce dimensiune a avut lama.
Omor sau autoaparare?
robiy
Buna ziua.Am o problema cu fratele meu care intr`o seara s-a dus intr`un bar si un barbat a sarit la el cu cutitul.In urma altercatiei,fratele meu nu a fost ... (vezi toată discuția)