avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CIM art. 61 lit a
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CIM art. 61 lit a

Angajatorul a binevoit sa-mi desfaca c de munca cu art 61 lit a, dar in decizie nu a mai scris si motivul pentru care am savarsit "abaterea disciplinara gravă,". Am fost convocat de doua ori,dar de la nicio convocare nu am primit un raport sau referat. Ce șanse am in instanța doar ca nu a motivat in decizie? Sa nu mai spun ca prima convocare nu are numar de inregistrare si ca nu am mai fost lasat sa intru la serviciu cu o saptamana de inainte de cea de a doua convocare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 11 Septembrie 2013
Scuză-mă, dar nu inteleg ", "dispozitiile legale in ceea ce priveste motivarea in fapt sunt satisfacute daca, in cazul in care decizia trimite la actele externe deciziei, cum ar fi rapoarte, acte de constatare etc., acestea sunt identificate exact prin numarul si data si sunt comunicate salariatului odata cu decizia de concediere sau anterior acesteia", ce înseamnă anterior? Cum se apără angajatul dacă află motivarea în timpul in care se judecă. Nu este normal să afle în momentul în care primeşte decizia, dar ce mai este normal în ţara asta. De aceea se duce de râpă...
Sa în?eleg ca raportul comisiei, in cazul meu, este ca un loz in plic? Aflu ce scrie in el numai dacă dau in judecată angajatorul? Eu nu am dreptul sa stiu motivul înainte ,este o aberantie. Dacă nu il dau in judecată, c'est la vie. Am fost dat afara in baza unui articol ?.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
S-a explicat destul de clar ca lipsa descrierii faptei care este considerata abatere disciplinara face ca decizia unitatii sa fie nula (art.252 alin.2 din Codul Muncii). Daca lucrurile stau asa cum le descrieti, aveti toate sansele sa castigati, doar ca va dura in functie de gradul de incarcare al instantei.
Deci faceti o cerere la tribunal in care cereti constatarea nulitatii deciziei de concediere pentru ca nu a fost motivata in fapt si atasati copia deciziei. Daca puteti produce dovezi ca nu vi s-a respectat dreptul la aparare, invocati si acest lucru, desi, in opinia mea, tocmai nemotivarea in fapt va impiedica dreptul la aparare.
In continuarea cererii cereti ca unitatea sa fie obligata sa va reincadreze pe postul detinut anterior si mai cereti ca unitatea sa fie obligata sa va dea si drepturile salariale care vi se cuveneau pentru perioada in care nu ati lucrat.
ATENTIE: in cerere nu trebuie sa faceti vreo mentiune legata de faptul ca ati fost vinovat sau nu de incalcarea vreunei prevederi din regulamentul intern, cim, statutul personalului, etc. pentru ca intrati in alte probleme pe care trebuie sa le dovediti in fata instantei. Solicitati doar constatarea nulitatii deciziei de concediere pentru ca formularea ei nu respecta Codul Muncii, si obligarea unitati la reicadrare si plata salariului.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
interval, utilizator
Multumesc, dar vreau si sfatul unui specialist.
Ati intrebat ce sanse de castig sunt si oameni de specialitate v -au raspuns la intrebare: aveti sanse. Acuma vreti sa stiti ce sanse. Va spun eu: daca lucrurile stau asa cum le-ati descris, sansele sunt de partea dvs. In orice caz, porniti actiunea, nimeni nu va poate ajuta, n-aveti alta optiune. Nu pierdeti bani, numai timp si timp aveti acum din belsug.

Pe urma nu inteleg reactia dvs
Shogun72 a scris:

Sa în?eleg ca raportul comisiei, in cazul meu, este ca un loz in plic? Aflu ce scrie in el numai dacă dau in judecată angajatorul? Eu nu am dreptul sa stiu motivul înainte ,este o aberantie. Dacă nu il dau in judecată, c'est la vie. Am fost dat afara in baza unui articol ?.

Chiar atat de mult conteaza raportul comisiei? De fap ce vreti? Sa aflati motivul concedierii sau sa fiti reicadrat. Ar trebui sa fiti multumit ca cel care a redactat decizia a omis sa treaca motivatia in fapt si astfel v-a dat sansa sa o anulati foarte usor. Daca motivatia faptica era precizata, ar fi trebuit sa munciti din greu sa dovediti ca nu este adevarata.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
interval, utilizator

Alte discuții în legătură

Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)
Ce pot face impotriva hotararii pronuntate in apel? ilievali ilievali bunaseara. am fost concediat pentru indisciplina si am atacata la tribunal decizia de concediere. mi s-a respisn actiunea. am atacat sentinta civila la curtea ... (vezi toată discuția)
...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)