Angajatorul a binevoit sa-mi desfaca c de munca cu art 61 lit a, dar in decizie nu a mai scris si motivul pentru care am savarsit "abaterea disciplinara gravă,". Am fost convocat de doua ori,dar de la nicio convocare nu am primit un raport sau referat. Ce șanse am in instanța doar ca nu a motivat in decizie? Sa nu mai spun ca prima convocare nu are numar de inregistrare si ca nu am mai fost lasat sa intru la serviciu cu o saptamana de inainte de cea de a doua convocare. Multumesc!
O intrebare retorica: Daca aveti avocat , de ce nu va sfatuiti cu el si luati aceste informatii de la noi ?
Daca ati participat la comisia de disciplina atunci trebuie sa stiti care este motivul concedierii. In caz contrar, acesta se poate afla din decizia de concediere sau din actele primare care au stat la baza emiterii acelei decizii.
Avocatul meu este o rudă si se ocupa numai de redactarea chemarii in judecata. mai mul fac eu. daca nu s-a inteles, eu nu am participat la nicio comisie de disciplina, nu stiu motivul si nu il pot afla nici din decizia de concediere deoarece el lipseste cu desavarsire. tocmai asta e, ca nu e motivare. in ziua convocarii eram la facultate sa imi dau licenta, deci aveam motiv intemeiat, l-am anuntat cu doua zile inainte prin e-mail, dar patronul a decis sa-mi desfaca contractul de munca, subliniez fara a explica de ce. hotararea este redactata la pag 2. Imi pare rau ca s-a inteles gresit.
In acest sens, numai instanta de judecata poate decide daca prezenta dvs la sustinerea examenului de licenta este un motiv obiectiv care a dus la neprezentarea dvs in fata comisiei de disciplina.
Aveți dreptate, dar in decizie tot nu este scrisă motivatia. De la prima convocare am primit un avertisment scris pt ca in data de ... am savarsit abatere disciplinara, aceasta este prima convocare la care eu am fost. Eu in data aceea eram liber, deci, pt ce sa am abatere disciplinara? Si prima convocare nu are nr de înregistrare. Are multe greșeli si nu știu dacă este bine sa le pun pe toate in chemarea in jud.
Dvs atacati doar decizia de concediere . Invocati in actiune lipsa motivarii in fapt a deciziei, fapt care potrivit art.252 alin.2 C.mun., duce la nulitatea absoluta a acesteia etc.