avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Tudor1982 a scris:

Am o nelamurire la G3, grila 63.
De ce, pedepsa rezultanta a unui concurs de infractiuni pentru care instanta a stabilit doar pedepse cu inchisoarea, nu poate face obiectul renuntarii la aplicarea pedepsei? Asta in conditiile in care art. 80 alin 3 spune ca in caz de concurs se poate lua daca sunt indeplinite conditiile de la alin 1 si 2 pt fiecare infractiune in parte.
Ce naiba imi scapa?

In cazul concursului nu se aplica renuntarea la pedeapsa rezultanta, ci pentru fiecare pedeapsa in parte trebuie sa se aplica renuntarea.
Oh my GOD, acum ca mi-ai raspuns mi-am amintit ca am citit asta si mi-a picat fisa, dar nu si la exam! #-o
Multumesc pentru promptitudine! :)
plus, grila zice ca instanta a stabilit deja pedepse cu inchisoarea, or, in cazul renuntarii nu se stabileste nimic, chiar daca instanta judeca un concurs, pt fiecare renunta la aplicarea pedepsei si nu stabileste nicio pedeapsa. la amanarea aplicarii se stabileste pedeapsa

Tudor1982 a scris:

Oh my GOD, acum ca mi-ai raspuns mi-am amintit ca am citit asta si mi-a picat fisa, dar nu si la exam! #-o
Multumesc pentru promptitudine! :)

Grila 1, intrebarea 85. De ce este corect raspunsul b? In cod scrie altceva (art.90)...
Nofacenoname0 a scris:

Aoleu, s-a cunoscut mana Gabitei...dar sa recunoastem ca grilele au fost in mare parte f. inteligente..cu mici exceptii din cauza exprimarii..

Stie cineva sa-mi dea un exemplu de concurs formal intre 2 infr. continuate?

Eu m-am gandit ca, prin aceeasi actiune/inactiune, poti lovi doua persoane simultan azi, maine and so on.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
Tudor1982, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Concursul de admitere la inm 2012 ionela1984 ionela1984 Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament ... (vezi toată discuția)