avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
iuli_c a scris:

nicolaee a scris:

Grila 1, intrebarea 85. De ce este corect raspunsul b? In cod scrie altceva (art.90)...

ART. 90
Asistenţa juridică obligatorie a suspectului sau a inculpatului
Asistenţa juridică este obligatorie:
a) când suspectul sau inculpatul este minor, internat într-un centru de detenţie ori într-un centru educativ, când este reţinut sau arestat, chiar în altă cauză, când faţă de acesta a fost dispusă măsura de siguranţă a internării medicale, chiar în altă cauză, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege;

b-dc inculpatul se afla in executarea masurii internarii intr-un centru educativ ,aplicata intr-o alta cauza

mie imi pare ok
mai exact unde ar fi problema?

Problema : "chiar in alta cauza" apare numai dupa " cand este retinut sau arestat" si dupa "cand fata de acesta e fost dispusa masura de siguranta a internarii medicale". Se deduce ca in celelalte cazuri nu se aplica "chiar in alta cauza". Gramatical vorbind se intelege ca asistenta juridica este obligatorie doar atunci cand suspectul sau inculpatul este retinut, arestat, chiar in alta cauza, sau cand fata de acesta a fost dispusa masura de siguranta a intenarii medicale, chiar in alta cauza. Atat.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
nicolaee, utilizator
Sa ne descretim fruntile. Din seria se poate si mai rau:
Intr-o pronuntare data de Judecatoria Hunedoara, intr-un dosar de anulare proces verbal de contraventie, anuleaza cererea de chemare in judecata pe procedura de regularizare art 200 alin 3 C proc civ si scrie o...Hotarare Intermediara. Cu alte cuvinte, hotararea intermediara=incheiere pronuntata in procedura de regularizare
Azi se afiseaza contestatiile sau azi le rezolva si maine afiseaza?
nicolaee a scris:

iuli_c a scris:

nicolaee a scris:

Grila 1, intrebarea 85. De ce este corect raspunsul b? In cod scrie altceva (art.90)...

ART. 90
Asistenţa juridică obligatorie a suspectului sau a inculpatului
Asistenţa juridică este obligatorie:
a) când suspectul sau inculpatul este minor, internat într-un centru de detenţie ori într-un centru educativ, când este reţinut sau arestat, chiar în altă cauză, când faţă de acesta a fost dispusă măsura de siguranţă a internării medicale, chiar în altă cauză, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege;

b-dc inculpatul se afla in executarea masurii internarii intr-un centru educativ ,aplicata intr-o alta cauza

mie imi pare ok
mai exact unde ar fi problema?

Problema : "chiar in alta cauza" apare numai dupa " cand este retinut sau arestat" si dupa "cand fata de acesta e fost dispusa masura de siguranta a internarii medicale". Se deduce ca in celelalte cazuri nu se aplica "chiar in alta cauza". Gramatical vorbind se intelege ca asistenta juridica este obligatorie doar atunci cand suspectul sau inculpatul este retinut, arestat, chiar in alta cauza, sau cand fata de acesta a fost dispusa masura de siguranta a intenarii medicale, chiar in alta cauza. Atat.

e corect ce spui......... ,MU a speculat lipsa de claritate a textului care suporta interpretari.....
urat ....:(

Nicio contestatie admisa ...ceea ce era de asteptat

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Concursul de admitere la inm 2012 ionela1984 ionela1984 Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament ... (vezi toată discuția)