avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii parintesti

Buna ziua! Sunt divortata de cativa ani,iar fetita mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare. S-a stabilit un program de vizitare minora in fiecare sambata intre orele 10.30 - 20.30 cu luare de la domiciliul minorei(al meu),fiind specificat in hotararea de divort ca are dreptul de o o lua si a sta cu ea doar la domiciliul unui frate de al tatalui,asta a fost doar pt divort. Pana acum nu a luat niciodata fetita,pt ca avea alte lucruri mai "importante" de facut si a vizitat-o doar de cateva ori,iar pensia alimentara o plateste o data le vreo 3 luni. Problema este ca acum a luat pt prima data fetita si nici macar nu a luat legatura cu fratele sau pt asta,cumnata sa nici nu vrea sa auda sa-si strice toate week-end-urile pt el si a dus-o in cu totul alta parte - adica acasa la mama lui,care nici nu a vrut sa auda vre-o data de fetita si unde aceasta nu are ce vedea decat bautura,fum de tigara si o nepoata de-a lui care a lasat scoala pt ca a ramas insarcinata - mediu deloc adecvat pt un copil de 7 ani. Cum pot scimba programul de vizitare minora - oriunde si oricand,dar in prezenta mea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:28, 7 Septembrie 2013
Doamna in Romania, mama trebuie sa fie mai eficienta ca ANAF-ul, adica sa "scoata" munca de la negru si sa o aduca la alb, ca sa reuseasca sa obtina, de la unii tatici "iubitori" pensia de intretinere! Faceti dna o plangere pe evaziune fiscala, daca mai are firma, sau cereti o verificare a firmei sotiei, daca face profit cat sa justifice un asemenea nivel de trai, sau chiar dansului personal pe spalare de bani! Doar in Romania omul castiga 1000 de lei si cheltuie 3000 fara sa-l deranjeze nimeni. Deranjati-l!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
proastasatului, utilizator
kyrakyra_65 a scris:

Are posibilitatea de a obtine venituri si este apt ! Poate lucra sofer de taxi , poate fi vanzator , agent comercial . Poate vinde ziare , bilete la loterie . Isi gaseste de munca , numai sa vrea sa munceasca! Lucreaza , dar la negru ! Daca ar avea bunuri pe el i le-as putea executa , dar le-a pus toate pe sotie!


Munca este un drept si nu o obligatie...nici un detinut nu poate fi obligat sa munceasca impotriva vointei lui...un om care nu are, nu plateste...este o regula general valabila.
Dar odata ce hotarasti sa ai un copil, sa-l cresti e tot doar un drept, (daca ai chef il cresti, daca nu...asta e) sau cumva e o obligatie??? iar daca nu te achiti de ea, de ce te-ai mai numii parinte??? doar pentru ca nu esti un donator anonim, dintr-o banca, ci unul cu nume si adresa?
Stimate domn, drepturile fara obligatii inceteaza la varsta gradinitii, v-am mai spus-o. Din acel moment, orice primesti e legat de ce faci, mai pe scurt nu faci, nu primesti. Tata de duminica, frumos, dar nu tine! mi-am terminat berile, meciurile, fetele, vacantele, ia sa trec pe la aia care s-a cocosat toata saptamana, sa scot copilul, spalat, imbracat, hranit, dus la scoala, pus la lectii, cu mucii stersi, 4 ore in parca, sa ma falesc cu ce baiat are tata, si dupa 4 ore, mai ales daca a inceput sa planga, sau a facut pe el, sa-l duc inapoi la ma-sa...si ne mai vedem peste 1 luna! Asta tine doar la fraiere! ai copil pui carca alaturi de mine, n-ai timp si chef de carca, nicio problema, dar nici copil de \"aratat\" patru ore cat da bine si face frumos, n-ai. Copilul nu e piesa de muzeu! Niciunui copil nu are cum sa-i fie de folos un astfel de model in viata. Ce sa invete de la un asa tata? Sa-si arda propriul copil la pensia alimentara? sa fie lipsit de cea mai elementara onestitate si masculinitate, neasumandu-si obligatiile ce ii revin? Asta numiti dvs barabat? Ai facut un copil si nu stii cum sa te speli pe maini de responsabilitatea vietii lui? Asta "risca" copilul meu sa piarda? un astfel de model de viata si moralitate? Ce pierdere!!!
Strange taticule un maldar de hotarari judecatoresti, victimizeaza-te pe toate forumurile si pe unde mai vrei, eu stiu una si buna, la drepturi egale obligatii egale, fara obligatii indeplinite...pup, pa!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
proastasatului, utilizator
Munca este un drept si nu o obligatie? Pensia de intretinere pt un copil ce este ? Drept sau obligatie? Eu am doar dreptul si obligatia de a creste copilul , de a gati , de a face curat , de a munci ca sa am bani pt copil? Daca ma satur de aceste obligatii si drepturi? Ma duc la puscarie in vacanta ? Daca o persoana apta de munca nu munceste pt ca nu doreste si nu are aceasta obligatie , statul ce obligatii are ? Sa ii dea ajutor social , mancare la cantina primariei ? Sa imi dea statul pensia la venitul minim pe economie si sa o recupereze de la el prin munca in folosul comunitatii ! Daca ar exista o lege de acest gen , parca si vad o multime de tatici cum isi vor da aceasta ''povara'' , cel putin la venitul minim pe economie . Am vazut parinti amarati care lucreaza cu ziua si dau pensia, dar si parinti care beau banii si nu le pasa de copii lor. Oricum nu e cazul fostului sot !
Firma fostului sot a fost inchisa de ORC cred! Dar el plateste cam 1000 ron pe luna rate la o banca pt un imprumut pt nevoi personale . Dar ar fi o idee sa cer verificarea firmei sotiei ! La cine oare sau unde?
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2013
kyrakyra_65, utilizator
Doamna, asa cum va spuneam, munca nu este o obligatie nici pentru sot , nici pentru dumneavoastra. Daca nimeni nu doreste sa munceasca si nu sunteti capabili sa va cresteti copilul, statul va prelua aceasta sarcina prin intermediul institutiilor specializate. Mai pe sleau, copilul va fi luat din sanul familiei si dus intr-un centru de crestere...

Alte discuții în legătură

Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)
Despre incredintare si pensie GILBERTINAS GILBERTINAS buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ca nu mai inteleg nimic am fost casatorit am divortat de curand fosta sotie a parasit domiciliul conjugal pt a treia ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)