banuiesc ca ti se pune absent la fiecare curs de la care ai lipsit. E si normal.
problema e ca aceste cursuri se organizeaza in module, adica de cateva ori pe an , mi se pare ca de doua ori pe an cate o saptamana. Adica va trebui sa stai o saptamana cazat in acel oras unde este centrul INPPA daca esti de la distanta si sa mergi cate 4 ore pe zi la acele cursuri. Este important sa nu absentezi prea mult deoarece la final, cand vei absolvi se va tine cont de urmatoarele:
- cat de des te-ai prezentat la cursuri;
- cat de activ ai fost in timpul cursurilor;
- daca ti-ai facut temele care s-au dat la fiecare curs si le-ai prezentat, dezbatut, etc;
- maestrul tau va intocmi un referat prin care sa descrie cat de bun ai fost pe perioada stagiaturii, daca ti-ai facut treaba ca la carte sau nu;
Asadar eu zic ca e extrem de important sa te prezinti la cursuri. E exact ca la facultate, de aia se fac cursuri ca sa frecventam si nu sa chiulim. Nu exista o scuza pentru care sa nu te prezinti la ele, doar daca esti bolnav, Doamne fereste.
La finalul cursurilor, inainte de examenul de definitivat ti se vor afisa cu 3-4 luni inainte niste teme la mai multe materii la care va trebui sa faci niste spete, destul de greute. Ca sa intri in examenul de definitivat va trebui sa te prezinti cu aceste teme de control pentru examen, mai exact spete dezbatute de tine si motivate temeinic. Eu eram in anul 2 de facultate cand am ajutat o stagiara la aceste spete si i-am facut niste spete cu care s-a prezentat la examen. Deci stiu ce inseamna desi inca nu am intrat in avocatura pentru ca si eu am picat anul trecut.
Sper ca ti-am fost de folos.
Arborele a scris:
Intrebarea era ce se intampla daca, inscris fiind in UNBR si in Barou si in INPPA, nu poti ajunge la toate cursurile...