avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
numantere a scris:

Eu nu tin partea unbr-ului.evident ca si eu cunosc persoane care au intrat cu bani in profesie dar acele persoane au intrat in alte \"vremuri\" ( a se citi acum 8-9-10 ani ) .de aproximativ 4 ani nu am auzit pe nimeni sa fi intrat prin alt mod decat invatat( si daca in avocatura nu sunt barfe, atunci nu stiu unde sunt :) ).asta e singurul comentariu ce m-a deranjat.celalalt cu CEDO m-a amuzat in schimb :)

Domnule avocat,
dumneavoastra ca avocat ca si jurist si mai presus de toate ca om puteti da o explicatie logica la faptul ca la examenul din septembrie 2013 la nivel national au promovat un anumit numar de candidati iar in urma solutionarii contestatiilor numarul celor admisi aproape ca s-a dublat?
si daca tot vorbim de subiectul asta cum se poate ca un numar destul de mare de respinsi la examen cu note de genu 3.20 3.60 3.80 sa fie admisi un urma contestatiei si sa primeasca note de 7.20 7.80 8.20?
se poate da o explicatie logica la fenomenul asta domnule avocat?
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
Tut_trademark, utilizator
D-le Tut_trademark
Sa stiti ca dl Numantere nu va putea sa va dea o asemenea explicatie deoarece face parte din breasla celor care se acopera unul pe celalalt chiar daca sustine contrariul. E si normal ca cine a intrat cum a putut sa ii judece pe cei picati.

Nu are rost sa ne mai batem capul, sa ne criticam pentru ca se stie cum merg treburile in Romania. Totul e la vedere doar in aparenta, iar fraierii trebuie sa se resemneze.

Eu am mai avut polemici cu dl Numantere si de aia nu il mai iau in considerare.
Cel mai tare ma deranjeaza ca influenteaza si pe altii cu astfel de informatii,pe cei care poate au contact cu acest examen pentru prima data si nu stiu cum merg treburile.
Insa toti trebuie sa stie ca notele nu se pun pe merit, chiar daca faci de 9 ti se pune 8 pentru ca lucrez printre avocati de multi ani si stiu ce se intampla acolo.
Aici nu merge cu invatatul de nota 7 pentru ca pici garantat. Trebuie sa visezi materia ca sa promovezi cu un 7 amarat chiar daca tu esti un geniu.

Nu va putea explica dl Numantere niciodata de ce candidatii cu 3 si 4 au primit in urma contestatiilor punctajul de trecere iar cei carora le mai lipseau 2- 3 sutimi au picat. Desi stie bine, pastreaza pentru el secretul. Si noi stim, insa ne facem ca ploua.
In fine nu vreau sa ma mai critice acel domn si il rog pe aceasta cale sa isi vada de ale lui ca e mai bine asa.

Eu vreau sa raspunda domnul avocat...civilizat si elegant fara niciun fel de dusmanie si fara rautate
de ce incercati sa gasiti un raspuns acolo unde nu este?numarul de candidati a fost foarte mare in sesiunea trecuta si timpul initial de corectare foarte mic.evident ca au aparut discrepante in momentul in care candidatii au depus contestatie si la recorectare cineva a putut sa citeasca "in liniste" lucrarea.si la cei picati cu 2-3 sutimi nu e nimic complicat.lucrarile se scaneaza dupa ce au fost predate de catre studenti si se trimit scanarile la comisiile de evaluare.eu daca sunt in comisia de corectare a lucrarilor la drept penal nu vad nici numele si nici celelalte note ale persoanei pe care o corectez.termin de corectat lucrarea si pun nota 7.35 sa zicem. datele se trimit mai departe si la centralizare se calculeaza media.normal ca daca media ii la om 6.98 isi vine sa isi bage unghia in gat dar nu poate nimeni efectiv "sa ii mai dea 2 sutimi" pentru ca nimeni nu stie efectiv cand noteaza ce note mai are persoana respectiva la celelalte probe.
asta nu este un raspuns
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
Tut_trademark, utilizator

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)