avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Vroiam sa va intreb despre ce petitie este vorba?? Am vazut in paginile anterioare ca cineva propune o petitie. O poate reposta cineva ori sa ma indrume sa vad despre ce este vorba?

Eu as propune insa doua petitii catre ligile studentilor:
1 - Anularea obligativitatii examenului de intrare in barou ca practicant care nu exista pana acum vreo 10 ani daca nu gresesc - deci toti astia care acum fac legile nu au intrat cu examen si nu fac decat sa ne puna bete in roate si sa ne innebuneasca de cap!!!
In alte tari europene nu exista examen de primire in profesie de vreme ce ai trecut examenul de licenta ci doar cel de definitivat! Oricum clientii nu ii poate pastra decat unul care a citit... ASTA E UN ABUZ al unei institutii UNBR si al unei tari care ne "vinde" gogosi de genul sa fim europeni dar in Europa asta nu se intampla peste tot !!!

2. Anularea prevederii care nu permite angajarea absolventilor de drept la birourile de avocatura. Pai de ce am facut aceasta facultate? Ca sa lucram secretari la biserica??? Sunt penibili!!! Incredibili!!

Profesia de avocat este una libera se presupune si poate fi profesata de absolventii de drept!! dar nu in aceasta tara!!!
Deci la birourile de avocatura ca personal pot fi angajati absolventi de matematica, teologie, filologie, etc. DAR NU DREPT!!!

Aici as intreba ce rol au ligile studentilor ???
De ce nu iau atitudine ligile sutdentillor si ce fac toti absolventii de drept de nu iau atitudine?
De ce se uita nepasatori la abuzul UNBR!!!
Eu consider aceste doua prevederi un MARE ABUZ!!!
Si eu consider la fel ca este un mare abuz ceea ce face UNBR cu noi. Pana in anul 1996 nu se intra cu examen, motiv pentru care s-au inmultit avocatii. In fond nu are importanta ca jumatate din populatia Romaniei are aceasta meserie de avocat, pentru ca si societatile sunt cu miile si nu se impune sa existe un anumit numar de comercianti.

Aici e alta problema> foamea de bani si cum sa aiba fiecare cat mai multi clienti.
E o batalie acerba in avocatura, vad si eu zi de zi pentru ca lucrez la un avocat din 2007.
Majoritatea prevederilor din statutul avocatilor sunt abernate iar daca nu face nimeni nimic asa vom ramane la stadiul de lamentare. Atat studentul roman, cat si absolventul de drept roman nu prea are cui sa se planga, nu are o protectie juridica. Sa nu uitam ca noi, tineretul suntem ai nimanui si ne luptam cu morile de vant pentru ca degeaba venim 2-3 cu tupeu daca restul sunt fricosi si asteapta sa se intample minuni peste noapte. Si eu am fost revoltata dupa ultimul examen de intrare in profesie la care am participat si am ramas profund dezgustata, am avut initiativa sa facem ceva insa nu am avut sustinere.

Atata timp cat UNBR este stat in stat, nu e luat la purificat de nimeni, mai ales ca toti din conducere sunt acesti avocati care au intrat fara examen, noi ce putem face? Trebuie sa se gaseasca vreunul dintre ei care sa aiba puterea sa schimbe legea 51/1995 si statutul iar apoi mai vorbim despre drepturile noastre. Noi suntem niste marionete, niste donatori de bani sa le facem buzunarele groase. Am simtit pe pielea mea umilinta, felul de notare la un examen si batjocura lor.
Meseria de avocat nu mai este de mult o profesie liberala, ci o profesie in care accede numai cine are bani, pile si putere. Cei destepti sa stea la coada sa mai prinda ce ramane de pe urma lingailor . Banuiesc ca ati citit fiecare "Ciocoii vechi si noi" de Nicolae Filimon. Asa se intampla in Romania noastra de azi. Cine slugareste are, cine are demnitate si e cinstit e un mare prost in fata lor.

Cum vedeti voi ca asta e o profesie liberala din moment ce nu ai voie sa reprezinti o persoana in instanta desi esti absolvent de drept, in afara de rude pe care le poti reprezenta; n ai voie sa iti deschizi o firma de consultanta juridica pe baza calificarii de jurist pe care o ai ... practic nu ai nicio oportunitate in viata asta de rahat, nu te apara nimeni si ti se ingradesc toate drepturile. Din moment ce ai studii superioare se considera ca ai o calificare in acel domeniu si poti profesa nestingherit ca in multe alte profesii. Desigur ca rezista doar cine invata si isi da silinta.

Atunci de ce functionarii de la banci nu dau si ei examen sa intre ca lucratori la banca ?
de ce arhitectii nu dau examen dupa ce termina facultatea sa poata deveni arhitecti?
si lista poate continua.
inteleg ca la bugetari unde numarul de locuri e limitat, sa se faca prin concurs, dar la cei privati, individuali, pentru ce e nevoie de un examen?
Dar pe nea Caisa care a dat spaga si e un avocat varza cine il verifica sa vada daca e destept?
Aceasta e o discriminare ce trebuie scoasa in evidenta si dezbatuta la CEDO ca la noi in tara e degeaba.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
Madalina28, utilizator
Pana la urma cred ca vor migra si avocatii in strainatate. Dreptul e recunoscut in state precum spania, italia, franta, etc. Asadar ma pot muta foarte usor in alta tara unde nu cred ca se intampla ca aici. Trebuie doar sa inveti legile lor si sa dai un examen de limba. Decat sa imi omor tineretea invatand degeaba aici in tara si la urma sa primesc niste note de tot rahatul, mai bine o iau de la capat in alta parte unde este corectitudine.
Ma intereseaza si pe mine aceasta Petitie, sunt absolut de acord cu tot ce s-a scris pana acum, dar se pare ca UNBR v-a lua in considerare doar avocatii, asa cum se mentioneaza pe UNBR, eu am semnat oricum. acesta este link-ul;
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
Birou de Mediator Tatiana Calaras, Mediator
Madalina28 a scris:

Si eu consider la fel ca este un mare abuz ceea ce face UNBR cu noi.
Meseria de avocat nu mai este de mult o profesie liberala, ci o profesie in care accede numai cine are bani, pile si putere.
Aceasta e o discriminare ce trebuie scoasa in evidenta si dezbatuta la CEDO ca la noi in tara e degeaba.

Madalina din cate imi amintesc am purtat discutii in contradictoriu si in toamna dupa examenul de admitere , cand erati cativa razvratiti care doreati sa schimbati voi regulile jocului.Daca alti colegi de forum nu au aruncat un ochi pe acest topic, l-am aruncat eu azi si ma deranjeaza atitudinea asta.Stai frustrata si scrii pe topic numai de dragul de a scrie ( daca ai aloca atat timp invatatului poate ai avea sanse reale ) cum in profesie intra doar pilosi si cei cu bani.Nu stiu unde ai dat tu examene dar absolut toti colegii mei de facultate care au intrat in barou si la inm au intrat pe bune.Evident ca cei care au picat au avut aceleasi replici ca si tine si restul.

P.s. : discriminarea evidenta dezbatuta la cedo sunt curios cine o initieaza, nu de alta dar e la fel de absurda si fara suport ca si actiunea voastra din toamna prin care vroiati sa "dati in tribunal" unbr-ul.

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)