Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.
Si eu sunt tot la Civil. Urmatoarea materie va fi procedura civila iar abia apoi penal,respectiv procedura penala. Si eu, personal, as prefera tot din noile coduri sa se dea (ca sa nu ne mai zapacim invatand din legislatii vechi si noi), atata vreme cat avem dupa ce carti sa invatam (pe langa cod sper sa mai apara materiale ale autorilor recomandati pt aceste 2 materii) :thumbup:. SIngurul meu argument este cum s-a procedat in anii trecuti dupa intrarea in vigoare a NCC si NCPC, dar asta nu inseamna ca anul asta nu pot da doar din noile coduri. Ramane de vazut acum, cand va aparea programa. Pana atunci sfatul meu (si cred ca nu numai al meu), este sa se inceapa cu civilul si procedura civila, pentru a nu avea ulterior surpriza ca ati pierdut timp pretios de pomana cu niste subiecte unde e posibil sa se dea din NCP si NCPP.
O seara buna tuturor!:)
Salut. La procedura civila, dupa NCPC ce cursuri, tratate folositi? Eu m-am gandit la cartea lui Boroi, ce urmeaza sa apara in cursul lunii februarie la editura Hamangiu - sper. In acelasi timp as completa cu Ioan Les - NCPC comentarii pe articole...
Si eu tot pe cursul lui Boroi vreau sa merg. Daca ai timp poti sa te uiti si peste cursul Mihaelei Tabarca. Este putin mai stufos si mai greoi scris,dar nu strica o sursa de informatie in plus. Asta daca ai timp, bineinteles :D
Eu am cartile Mihaelei Tabarca si nu mi se pare greoi deloc iar cand vine vorba de faptul ca ar fi tratate subiectele in mod stufos inainte de a se afirma asemenea lucru trebuie folosita putina atentie la asezarea in pagina intrucat cartile Mihaelei Tabarca au o asezare in pagina inedita, chiar unica si datorita acestei asezari materia pare stufoasa dar in realitate nu e si tot aceasta asezare in pagina te ajuta sa asimilezi mult mai usor materia iar articolele din cod sunt scrise cu rosu pentru a evidentia si ar mai fi vreo cateva argumente.....pe scurt la disciplina drept procesual civil recomand cu caldura cartile Mihaelei Tabarca!
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)