Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.
Tut, este foarte bine ca tu te intelegi cu acest curs al doamnei Tabarca, este un curs bun si detaliat, dar mie personal mi se pare cam mult sa scoti doua mari si stufoase volume, volume ce se vor in principiu suport de curs pentru studentii doamnei Tabarca de la Universitatea Dimitrie Cantemir, acolo unde doamna magistrat preda DPC. Acestea curs al doamnei Tabarca este mai mare decat multe tratate, am de exemplu chiar acum langa mine tratatul lui Neagu de Drept Procesual Penal si este mai mic decat cursul lui Tabarca.
I-am recomandat lui Reeka cursul lui Boroi deoarece mi se pare mai accesibil, nu ca ar mai bun sau rau. Alt aspect este si pretul, cele doua volume avand un pret de aproape 3 milioane, dublu fata de cursul lui Boroi. Dar, pana la urma, calitatea costa, nu?
nu are rost sa intram in polemica dar cartile sunt mari si voluminoase din punct de vedere fizic si cantaresc vreo 4kg insa scrisul e mare(se recomanfa si celor cu probleme de vedere) si asezarea in pagina e relaxata in zensul ca sunt putine cuviente asezate pe o pagina si indiferent de ce comparatie se face trebuie spus faptul ca disciplina dreptului procesual civil este cea mai vasta dintre cele 5 care trebuie invatate pt. examen
Asa este. Procedura civila este vasta. Nici eu nu mai sunt adepta tratatelor pentru ca pierdem prea mult timp cu ele. Insa chiar daca o cumpar imi voi selecta ce e important, nu e obligatoriu sa o citesc cuvant cu cuvant. Imi voi face o sinteza subliniind numai esenta. Nu e necesar sa mai citim si opiniile autorilor ci strict ceea ce avem de invatat. pe mine ma intereseaza sa imi achizitionez o carte buna, in care e tratata intreaga materie, sa nu mai patesc ca anul trecut.
Apropo chiar si in cartea de la Nomina Lex am descoperit o greseala. Noroc ca am invatat pana acum din vreo 3 carti la civil si codul. Pentru cei care au Nomina Lex sa stie ca la clasele de mostenitori, la clasa a treia a ascendentilor ordinari si ei pentru ca sunt rude in linie directa cu defunctul sunt sezinari. In aceasta carte ne spune ca nu sunt sezinari. Este fals desigur. De asta e important sa avem cursuri bune, exacte si actualizate ca sa putem obtine si o nota buna. Ne trezim ca invatam gresit ceva iar apoi daca picam ne atragem critici, respectiv ca nu am invata noi suficient. Avem o gama larga de cursuri in ziua de azi si sincer ma ingrozesc atunci cand nu stiu ce anume sa aleg.
Buna,
Art. 1126 sunt precizate clasele de mostenitori care sunt sezinari: sotul supravietuitor, descendentii si ascendentii privilegiati. Eu inteleg ca sunt expres si limitativ prevazute...
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)