avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Asa este, carti sunt multe si nu stim dupa care autori ne va fi mai usor sa intelegem. Va rog sa imi spuneti care sunt autorii dupa care invatati la civil si procesual civil.
Multumesc anticipat!
Despre cursul de la nomina lex nu stiu ce sa zic...parca l-as evita totusi. Nu l-am citit pt ca nu prea imi inspira incredere autorii...Mai ales cand pentru toate cele 5 materii sunt aceeasi autori. Nu am incredere in persoanele care le stiu pe toate si scriu despre toate..

Am mai verificat inca odata si codul civil. Ai dreptate> sezinari sunt doar sotul supravietuitor, ascendentii privilegiati si descendentii.

Inseamna ca in cartea de la Nomina Lex este corect si in cartea d-lui Boroi este gresit. Atunci m-am convins pe deplin ca in cartea lui Boroi sunt numeroaseeee greseli. Din clipa aceasta o arunc la gunoi pentru ca e clar inca odata ca nu foloseste la nimic. Din ea am invatat si m-am axat pentru examenul din toamna pentru avocatura si uite rezultatul. Daca mai gasesc vreo carte ca asta ... pot sa imi iau adio de la un invatat eficient.

daniela_ionita a scris:

Buna,
Art. 1126 sunt precizate clasele de mostenitori care sunt sezinari: sotul supravietuitor, descendentii si ascendentii privilegiati. Eu inteleg ca sunt expres si limitativ prevazute...

daniela_ionita a scris:

Buna,
Art. 1126 sunt precizate clasele de mostenitori care sunt sezinari: sotul supravietuitor, descendentii si ascendentii privilegiati. Eu inteleg ca sunt expres si limitativ prevazute...

Buna, sunt unii autori care considera sezinari si ascendentii ordinari, dar de regula cand sunt subiecte controversate la examene se corecteaza strict dupa cod.
Daca esti din Resita, cred ca ne cunoastem.
Salutare tuturora! O nedumerire... de ce pe forumul legat de admiterea in Barou se manifesta atata dezinteres, comparativ cu acelasi subiect dar la INM?! Chiar asa de scazut sa fie interesul fata de aceasta profesie, in ciuda faptului ca la examen se prezinta mii de candidati care vor sa ajunga avocat?! Aveti un raspuns, sau toata lumea sta cu burta pe carte si invata pe branci?!:-/

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)