avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Nu prea vad sensul pentru care ar trebui sa stam ore in sir pe forum. Aici doar schimbam pareri, ne consultam daca avem nelamuriri cu privire la ceva anume si ne anuntam daca intervine ceva. Doar nu o sa luam fiecare tema in parte si sa o scriem pe forum. E pierdere de timp. Fiecare are ritmul sau de a invata, fiecare cred ca are serviciu, copii etc.

Acum cateva zile am spus ca nu este indicat sa discutam subiectele public deoarece foarte multi au tendinta de a invata numai anumite subiecte, fiecare sa isi dea cu parerea ce anume ar trebui invatat etc. Aici intra orice avocat inclusiv cei din comisia de elaborare a subiectelor. Pai daca noi expunem public exact ceea ce studiem si nu punem accent pe anumite chestii astia ne vor da exact ce nu stapanim noi bine. In ziua de azi trebuie sa faci totul in secret, sa te consulti cu ceilalti insa cu grija sa nu te afle tot satul. Avocatii abia asteapta sa vada cum ne pregatim noi ca sa stie cum sa ne atace pe la spate.

Asta e parerea mea ca se face o greseala atunci cand se discuta public anumite probleme ce impun o anumita conduita si o oarecare discretie.

Daca vrei sa abordam o anumita tactica de invatat scrie-mi pe privat si vom discuta acolo.
Buna,
Am si eu o intrebare: ce carti recomandati la succesiuni, dar care sa se muleze si pe cerintele de admitere in Barou? Eu sincer ma uitam dupa Stanciulescu, insa am luat cartea recent aparuta pentru contracte si mi se pare foarte complicat modul dansului de a-si exprima opiniile si pentru succesiuni as vrea altceva mai aerisit. Aerisit nu in sensul de putina materie ci un scris clar, fara 1000 de opinii personale pe o singura pagina. Si inca ceva, eu sunt anul III, deci o sa dau acest examen anul viitor, la Drept Penal-Partea generala si Partea speciala- si la Drept Procesual (NCP, NCPP) recomandati cartile care sunt in curs de aparitie ale d-lui Udroiu?(ma gandesc doar ca unii dintre voi sunteti obisnuiti cu stilul dansului pentru ca e clar ca ceea ce contin nu avem de unde sa stim). Va multumesc!
eu am invatat dupa fisele lui Udroiu la penal si am luat nota 9.55 insa acest autor nu este pentru toata lumea....este genul de autor care trebuie inteles
Eu invat dupa Liviu Stanciulescu si mi se pare usor de inteles. Poate chiar prea usor :) Mi se pare ca abordeaza putin superficial unele aspecte, dar este in regula per total. Mai ales daca il completezi cu codul.
luri a scris:

Eu invat dupa Liviu Stanciulescu si mi se pare usor de inteles. Poate chiar prea usor :) Mi se pare ca abordeaza putin superficial unele aspecte, dar este in regula per total. Mai ales daca il completezi cu codul.

Mie mi se pare ca ma ameteste cu "in opinia mea" si "in opinia noastra" de foarte multe ori pe pagina. Dupa ce citesc o data nu stiu cum e bine sau care sunt parerile lui. Stilul mi se pare putin intortochiat (eu ma refer doar la "Contracte civile si comerciale" ultima aparuta cu Stanciulescu si Nemes). Am avut o alta carte la aceasta materie dupa care am invatat, mult mai clara. Cred ca e o chestiune de stil. Fiecaruia i se potriveste un anumit stil. Totusi, pentru Succesiuni as mai incerca si altceva. De cartea lui Francisc Deak ingrijita de Romeo Popescu ce parere aveti?:):help:
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
RopMihaela, utilizator

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)