AVLIL a scris:
Repet, cred ca mai bine mergeti pe practica, practica multa, insa realitatea ma tem ca nu e chiar ca practica. Poate ne ajuta dl. Patrick cu o parere in acest sens, pare un bun cunoscator al practicii.
După părerea mea este esențial modul în care este formulată acțiunea de către avocat și modul în care acesta își evaluează șansele având în vedere probele de care dispune și de cum prevede mișcările celeilalte părți.
Din câte am văzut se merge pe drept de creanță, reclamanta făcând proba că a contribuit la dobândirea acelui imobil al pârâtului. Este o situație similară cu cea a concubinului care investește în imobilul celui cu care locuiește.
Bineînțeles că se poate merge și pe logica prin care se consideră sumele respective ca fiind plata unei chirii, doar că asta ar fi în dezavantajul reclamantului, deci cel care pornește procesul nu prea are nici un inters să formuleze o astfel de acțiune. Mai plauzibil ar fi ca pârâtul să se apere invocând această variantă.
Nu am întâlnit varianta cu plata chiriei, dar așa cum a fost prezentată de către AVLIL poate fi admisă în măsura în care se poate proba.