in 2006 avem o hotarare definitiva si executorie prin care se acorda despagubiri pentru un imobil-teren pe legea 10.
imobilul a fost trecut fara titlu in "proprietatea" statului in 1977.
--------------------------------
1. Intrebarea este daca se poate solicita pe dreptul comun impotriva statului prin MFinantelor despagubiri pentru lipsa de folosinta a terenului ?
2. De cand curge termenul de prescriptie a actiunii ? cumva de la data cand a ramas definitiva si a devenit executorie hotararea prin care se recunoaste dr meu de proprietate asupra imobilului si mi se acorda despagubiri in echivalent ?
calitate procesuala pasiva in actiunea ptr. lipsa de folosinta a terenului o are statul roman sau municipiul al carui primar a analizat si respins notificarea pe lege 10 unde se afla terenul ?
- cunoasteti alte solutii in jurisprudenta recenta cu privire la lipsa folosinta teren legea 10 ?
In situatia de fata, primaria nu a respins cererea depusa in anul 2002, dar tergiverseaza rezolvarea cazului, cerand acte care sunt deja la dosar. In opinia mea, cea ma buna dovada ca parlamentarii nu au bune intentii este lipsa prevederii legale ca in astfel de cazuri cand X - primar sa ce o fi - aduce prejudicii financiare lui Y, iar Y castiga in instanta procesul cu primaria sau alta institutie a statului, despagubirile sa fie platite numai de catre persoana X, si nu de stat, adica de toti contribuabilii. Nu stiu ce vina are cetateanul de rand ca un primar isi bate joc de lege, dar stiu ce vina are primarul care face acest lucru stiind ca oricum nu va plati el, personal, nimic.