"Pe lege o intereseaza de copil inaintea mamei. Nu punem problema mamei, ci a copilului inainte de toate".
Da, Lg este interesata de copil, dar, asa cum am spus, nu prea are cine s-o aplice.
Si cum este ocrotit acest interes superior al copilului, din mom ce lucrurile trb "un pic fortate" ca sa pot beneficia eu de dreptul meu de a mentine leg personale cu parintele nerezident?
Parca instanta se gandeste la mine mai mult decat o fac parintii mei, nu?
Sit parintelui rezident este oarecum "in connection" cu sit copilului. De ce? Pai, daca acel parinte rezident este dator sa-si petreaca timpul strangand dovezi, dand declaratii, platind taxe, consultatii, mai este nevoit sa mai mearga si la servici, sa mai faca si piata, mancare, lectii pt scoala, nu afecteaza oarecum sit copilului? Ca timpul alocat parcului, vacantelor, mersului la o prajitura, se diminueaza considerabil. Ca sa nu mai vb de fonduri...
Da, nu inteleg de ce pare asa absurd ca mama sa-si doreasca AP excl, avand in vedere ca acel tata este inexistent in viata copilului, (deci "imi scapa" beneficiile de care ar avea parte acest copil in cazul unei AP comune); dar v-as ruga frumos, daca se poate, sa-mi explicati de ce acest tatic este cu totul indreptatit sa exercite AP exclusiva, si nu o poate "imparti" cu acea mama care "e interesata o data la cateva luni de 3 ciocolate la copil".
www.avocatnet.ro/content/for...
Cat despre faptul ca minorul are nevoie sa petreaca acelasi timp cu ambii parinti, nu pot sa spun decat ca va impartasesc parerea pe care o aveati acum ceva timp in urma.
www.avocatnet.ro/content/for...