Sincer, nu cred ca ar duce la nimic bun obligarea parintelui nerezident sa aiba rel personale cu minorul. Dragoste cu sila nu se poate, nu? Cat despre instantele care se ghideaza in deciziile date urmarind drepturile copilului sau interesul superior al minorului.... Un slogan care suna frumos, si nimic mai mult. Cum am spus mai sus, se pare ca Lg ce ocroteste copiii este in totala contradictie cu parerea instantelor. Si cum instanta este suverana...
De altfel, grijulia CCR, prin decizia nr. 82 a decis ca "accesul parintelui nerezident la minor este mai mult decat util chiar si atunci cand minorul se exprima verbal in sensul de a nu accepta acest acces. Cu alte cuvinte, parintele rezident este obligat sa incurajeze respect progr de legaturi pers decis de catre instanta".
Aici cred ca se poate obs ca instanta ocroteste dreptul tatalui, nicidecum al copilului:
www.avocatnet.ro/content/for...
"Din interpretarea textelor de lege în vigoare, copilul are un drept asupra întreținerii pe care tată e obligat să o presteze. Tatăl însă nu poate fi obligat să aibă legături personale cu copilul dacă nu vrea. Are însă acest drept."
Si ce se intampla cand tatal nu-si indeplineste obligatia de intretinere? Absolut nimic...
Iar daca minorul are dreptul de a mentine leg personale cu tatal si fam extinsa, inteleg ca incalcarea acestui drept, in cazul in care copilul doreste sa si-l exercite, ar trb sa duca la niste sanctiuni, nu? La fel cum ingradirea dreptului tatalui de a avea leg pers cu minorul se pedepseste, ce se intampla cu ingradirea dreptului copilului la leg pers chiar de catre tata?
Sau, de ce tatal nu poate fi obligat sa-si exercite dreptul la leg personale, in schimb minorul, conf CCR, poate fi obligat? In definitiv, copilul are tot acest drept la leg personale, dar nu doreste sa-l exercite... Tatal nu poate fi obligat, este suficient faptul ca nu-si doreste, in schimb copilul, doreste sau nu...nu mai conteaza, deoarece trebuie...