avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Se sustine de la ora 10. Fiecare va fi repartizat unde au ei spatii inchiriate. Anul trecut s-a sustinul la univ Dimitrie Cantemir si la Titu Maiorescu. Se posteaza pe site vineri.
monia1977 a scris:

iulia_sabi a scris:

da. se scoate sintagma anual . deci exam la sng se va org ori de cate ori este necesar....deci se da si in septembrie asa cum banuiam

sau nu se va mai sustine asa de des ca pana acum, adica "anual"... asa cum era pana acum... si asta se tot aude de ceva timp prin SNG. Iar in septembrie sigur nu se va da... nu exista spatiu, nu sunt formatori, nu-i finantare, plus ca cei care intra acum termina abia in decembrie. Probabil sa se tina la inceputul lui 2015, insa ma indoiesc.

Eu vreau sa fiu optimista..si cred ca nu era asa graba sa modifice sintagma anual asa repede. Practic, in conditiile examenului din mai, ne asteptam la un alt examen tocmai in septembrie 2015. Pana in aprilie 2016 (cand ar fi intrat in instante cursantii anului 2015)sigur sunt 100 locuri libere. Motivase decizia de a organiza in mai examenul prin faptul ca se urmareste sa nu se mai organizeze examen direct pe post. Daca nici pe post nu se mai organizeaza si nici macar in fiecare an prin SNG .. inseamna ca nu prea o sa mai fie deschis accesul in justitie. Pe de alta parte...dl Danilet sustinea candva ca locurile sunt tot mai putine si in ani accesul o sa fie tot mai limitat.
e vorba de ce s+a discutat la csm. cautati si voi propuneri sng catre csm pt modificarea regulamentului. veti vedea ca se introd o noua cat de grefieri respectiv greiferii principali...etc. si daca luati in calcul ca de la 1 ian 2016 toate sedintele vor fi in cam de consiliu cred ca va fi necesara suplimentarea nr de posturi.
Daca este vb de acelasi raport toate propunerile la modificari apar din 2009, cel putin asta am gasit eu si din ce inteleg eu nu anuleaza cu nimic posibilitattea sustinerii examenului pt grefier principal prin SNG, din contra accesul pt aceasta functiei se face numai prin SNG nu si prin concurs direct pe post, decat daca esti deja grefier cu studii superioare si dai concurs din interior.
Si asa este se anuleaza sintagma anual.
Iar referitor la nr de posturi si posibilitatea sa se dea mai rar asta nu are cum pt ca tot timpul vor avea loc miscari de personal in sensul ca o parte din grefieri vor da mai de parte la INM si pensionari.
Buna Rosa! Am trimis si eu azi un fax cu o cerere de retragere. Am sunat apoi si la ei, la csm, la secretariat sa intreb daca au primit faxul. Au zis ca nu trebuia trimis la directia economica si administrativ, desi i-am explicat doamnei ca asa scria in regulament. in fine, zicea ca a primit faxul si probabil se va comunica de la o directie la alta. Dar nu am reusit sa mai intreb nimic, nici daca se ia in considerare, nici cum se procedeaza. practic, am facut cererea in termen, am trimis faxul de dimineata la 8.40. daca detii mai multe informatii,te rog, lumineaza-ma si pe mine. Multumesc anticipat! Si bafta celor care sustin examenul duminica!

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)