avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Va salut pe toti si felicitari celor ce au luat examenul, chiar in conditiile asta!!! Va rog sa mi rasundeti daca exista un model pentru contestatie la rezultat. Nu cred ca este cea denumita contestatie la barem.
Chiar nu imi vine sa cred ce citesc,.....eu am stat in ultima banca, nu am avut timp sa ma uit prin sala am fost asa de ocupata sa inteleg enuntul intrebarii.....am avut in spate vreo 4 supravechetori credeti ca mai puteam sa intorc si capul?......Tipul de langa mine sa chiorat tot examenul in foile mele, chiar nu am stat sa ma ingrijesc si de el......nu stiu cum se poate sa copiezi cu atatia supraveghetori.
Nu stiu cati dintre voi ati mai participat la un concurs organizat de SNG, insa eu am mai participat in 2009 si 2010, unde va spun ca a venit comisia si ne-a intrebat daca avem nelamuriri cu subiectele,....ne-au explicat atunci cum trebuie sa procedam, acum aia din sala parca era sarita,...cand intrebai ceva ne-a luat ca ce vrem sa ne facem grefieri si cu studii superioare si nu stim sa citim enuntul........la civil mi-a pus dificultate subiectul 2,....am crezut initial ca trebuie sa pun adevarat sau fals,.....apoi am vazut subiectele la penal si oj si erau diferite cu adevarat sau fals, si am fost nevoita sa rescriu lucrarea de civil, am intrat si in criza de timp, oricum organizare praf, comisie lipsa sa vina sa ne explice, groaznic....daca spuneti ca s-a mai si copiat e f bine, halal de examan.....felicitari celor intrati eu am dat-o in bara la penal.......mai incercam si la anu,..am invat intr-o luna si am luat o medie de 7,50 eu zic e o reusita intr-un timp asa de scurt sa inveti 3 materii, dupa 4 ani de cand nu am mai citit decat cate un art de care aveam nevoie.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
Dydyana_Alexia27, utilizator
Buna si eu am fost in aceasi situatie am terminat in 2010 ,pentru noi a fost scurt timpul sa parcurgi trei materi in 2 luni destul de greu,ne pregatim in continoare pt celelalte concursuri si la anul ne intalnim din nou.
ivasca a scris:

Buna si eu am fost in aceasi situatie am terminat in 2010 ,pentru noi a fost scurt timpul sa parcurgi trei materi in 2 luni destul de greu,ne pregatim in continoare pt celelalte concursuri si la anul ne intalnim din nou.

Eu inca ma mai pregatesc nu stiu cat o sa mai pun la punct in cateva zile, dar tot incerc......odata si odata o sa reusesc......saptaman viitoare dau pe post la curtea de apel...mi-e putin teama de proba practica nu am mai dat niciodata sa speram ca o sa fie bine!
aisa4ever a scris:

Buna tuturor!
Cu privire la contestatii - faceti contestatii la orice materie unde apreciati ca nu ati fost punctati corespunzator! De scazut nu se scade, decat acolo unde este specificat expres in barem ca ceea ce este scris in plus se scade. Din comisia de corectare fac parte tot oameni, nu sunt roboti, mai gresesc sau sunt neatentie cand intervine oboseala si din greseala nu observa ceva si nu puncteaza, ori se omite un "si".. o "negatie'' un "sau"..se intampla..
Ca si rezultat la contestatii sunt doua variante ori ramaneti cu aceeasi nota ori creste, de scazut nu a scazut nicodata la nimeni.
Sfatul meu este sa faceti contestatii pentru ca in general cei de pe ultimile locuri (ultimile 20 - cu aproximatie) nu prea au corespuns de la listele initiale cu cele finale.. dar atentie! .. analizati obiectiv motivul contestatiei! de apreciati ca ati fost depunctati pe undeva iar rezultatul obtinut de voi nu corespunde cu ceea ce v-ati calculat..caci nota nu va creste din neant ci doar pe considerente intemeiate.
Felicitari celor ce au intrat!..si mult succes!

Stii care-i procedura de solutionare a unei contestatii daca exista diferenta mai mare de un punct intre nota initiala si cea de dupa contestatie?Se corecteaza normal sau trebuie comisie speciala?La penal nota mea e cu un punct si ceva mai mica decat am calculat eu,la civil este aceeasi nota pe care eu am estimat-o,iar la oj nu inteleg de ce mi-au dat 8.33 ca nu am gresit nimic doar la obligatiile grefierului am scris din lege nu din codul deontologic...sub avea 1.50,atunci trebuia sa imi dea 8.50...dar ce am scris eu din lege trebuia sa imi puncteze pt ca in barem scrie ca se puncteaza si daca ai scris din lege art 78 alin 1
Cand fac contestatie trebuie sa o motivez?

Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
caius1186, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)