avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cerere de reexaminare a onorariului expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cerere de reexaminare a onorariului expertiza contabila

Buna ziua
V-a trebui sa depun o cerere de reexaminare a onorariului pentru expertiza contabila
pentru ca instanta nu mi-a redus tariful orar la jumatate si mai mult in loc de 108 ore necesare efectuarii expertizei mi-a luat in considerare doar 30 ore.V-as ruga sa-mi spuneti daca pot sa detailez motivele cererii sau trebuie sa ma limitez la temeiul legal.Cererea se timbreaza sau nu? multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:57, 23 Februarie 2014
Incheierea de sedinta prin care am fost numita pentru efectuarea expertizei in dosarul penal contine mentiunea ca expertiza v-a fi platita din fondurile Ministerului Justitiei iar de la BLE am aflat ca, in acest caz voi avea mai mult de asteptat, stiu ca am gresit dar nu am crezut ca se va omite atata timp sa se stabileasca macar onorariul, am predat raportul in luna mai. Am uitat sa precizez faptul ca acelasi complet judeca si latura civila ( dosarul aprtine sectiei penale) Urmatoarea sedinta v-a fi pe 5 decembrie, oare daca ma prezint si eu pot sa-i spun direct problema judecatorului?
Depuneti o nota in scris, cu nr. de inregistrare/ data la arhiva tribunalului si/ sau incercati sa fiti primita in audienta de catre judecator, caruia ii lasati ceva scris tot cu nr. de inregistrare/ data, pentru a fi un document la dosarul cauzei.
Si daca se palteste din fondurile MJ, onorariul provizoriu trebuie depus inainte de a va apuca de expertiza, conform prevederilor OG nr.2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare art.17 al.(3) lit.i)
Nu exista nicio prevedere ca daca se plateste expertiza din fondurile MJ nu trebuie trecuta mentiunea respectiva in adresa de desemnare a expertului.
Pentru onorariul definitiv plus cheltuieli trebuie trimise documente de catre instanta la Biroul local pentru expertize tehnice judiciare si la Serviciul contabilitate. Contabilitatea va face plata prin BLET in baza facturii emise de dvs. pentru a putea incasa drepturile care va revin.
multumesc
As vrea sa dau mai multe detalii despre speta cu expertza in dosarul penal, fiind vorba aici si de procedura, nu stiu daca sunt in sectiunea cea mai potrivita a forumului.Deci expertiza a fost ceruta de catre insatnta si depusa la dosar in mai anul curent,dupa care s-a dat sentinta privind pedeapsa pentru inculpat iar latura civila s-a disjuns, dosarul nou apartine tot sectiei penale si se judeca de catre aceasi instanta care a cerut raport de expertiza. In dosarul cu actiunea civila exista raportul de expertiza si raspunsuri la obiectiuni care acum se sudiaza, deci aici se fructifica defapt expertiza.Am observat insa ca nota de evaluare a onorariului nu se afla la dosarul nou, banuiesc ca este in primul dosar in care s-a dat sentinta.La sentinta data s-a facut apel iar acum se judeca recursul.Eu am depus azi o nota la dosarul nou la instanta care a dispus expertiza in care am adus la cunostinta instantei ca nu s-a dispus achitarea onorariului provizoriu si nu s-a stabilit onorariul definitiv, am discuatat si cu grefierul faptul ca nota de evaluare a ramas la dosarul care este acum in recurs, acest lucru v-a impiedica instanta sa ia decizille legate de onorariul meu, in sensul ca asteapta sa revina dosarul de la recurs,? Imi ce scuze dar nu am experienta pentru aceasta situatie Va multumesc pentru raspunsuri.Sigur ca eu cred ca aceste aspecte nu ar trebui sa impiedice nici achitarea onorariului provizoriu nici stabilirea celui final si aceste lucruri ar trebui facute de completul care a cerut proba cu expertiza
Depuneti si la dosarul disjuns nota de evaluare a onorariului definitiv. Explicati in nota de depunere cu nr. de inregistrare/ data de ce redepuneti nota de evaluare. Chiar daca este vorba de aceeasi instanta, in civil se discuta dosarul disjuns, la care in prezent lipseste nota de evaluare a costurilor expertizei facute de dvs.

Alte discuții în legătură

Taxe expertize florescu58 florescu58 Doresc sa aflu , daca taxele pentru expertize ( contabila , auto , imobiliara , valoarea unui teren ) in cazul partajului sunt fixe sau difera in functie de ... (vezi toată discuția)
Onorariu provizoriu expertiza contabila Nikk57 Nikk57 Partile pot formula cerere de reexaminarea a onorariului provizoriu ? In apel, pentru completarea expertizei de la fond ( calcul pentru o perioada omisa - sub ... (vezi toată discuția)
Cat costa o expertiza ? florescu58 florescu58 Va rog sa-mi spune-ti cat costa o expertiza in cazul unui partaj ( imobiliara , contabila , auto ) . (vezi toată discuția)