avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cerere de reexaminare a onorariului expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cerere de reexaminare a onorariului expertiza contabila

Buna ziua
V-a trebui sa depun o cerere de reexaminare a onorariului pentru expertiza contabila
pentru ca instanta nu mi-a redus tariful orar la jumatate si mai mult in loc de 108 ore necesare efectuarii expertizei mi-a luat in considerare doar 30 ore.V-as ruga sa-mi spuneti daca pot sa detailez motivele cererii sau trebuie sa ma limitez la temeiul legal.Cererea se timbreaza sau nu? multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:57, 23 Februarie 2014
Ar trebui sa scrieti exact ce a aparut scris in incheierea de sedinta, cand s-a luat in discutie cererea dvs. de reexaminare (de indreptare eventuala eroare materiala), la care trebuia sa reanexati evaluarea costurilor expertizei.
Probabil ca va trebui sa faceti apelati la caile de atac.
De fiecare data cand postati nu trebuie sa citati tot mesajul la care va referiti. Se incarca inutil forumul. Subliniati doar fraza, daca va referiti la un anumit mesaj.
Sedinta a fost ieri nu am vazut inca incheierea, dar in cererea facuta am mentionat nota de evaluare, orice as fi scris sau anexat nu ar fi fost luat in considerare,am fost si eu prezenta si cererea nu a fost admisa ca procedura, multumesc oricum
@ gigipopa

Dispoziţiile la care faceţi trimitere nu se aplică aici. Ele se referă la o hotărâre finală, respectiv la o hotărâre pronunţată în fond, în apel sau în căile extraordinare de atac. Prin urmare, aceste articole nu au nicio legătură cu încheierile de şedinţă care se pronunţă pe parcursul cercetării judecătoreşti. Or, în acest topic discutăm despre o încheiere de şedinţă.

Nu este vorba nici despre o cerere de îndreptare a erorii materiale, îndreptare care face obiectul altor articole din cele două Coduri de procedură civilă. Între completarea hotărârii şi îndreptarea erorii materiale nu se poate pune semnul egalităţii pentru că sunt două instituţii de drept procesual distincte. O eroare materială este ceva neintenţionat, or, prin încheierea în discuţie, instanţa a hotărât mai multe aspecte cu privire la activitatea expertului, printre care şi reducerea onorariului acestuia. Aceasta rezultă chiar din mesajele doamnei care a iniţiat această discuţie, mesaje din care citez următorul fragment:
citarea la care am intarzaiat afost pentru reducerea onorariului(cel calculat de mine in decontul justificativ)

Nu se poate spune, în nicio discuţie, că o cerere de reexaminare este totuna cu o cerere de îndreptare eroare materială sau cu o cerere de completare a hotărârii judecătoreşti. Este totuna cu a spune că apelul este recurs sau cu a folosi termenul "apel" în locul termenului "recurs" sau în locul termenului "contestaţie în anulare" ş.a.m.d. Nu se poate face un asemenea amestec de instituţii de drept procesual civil.


@ diana_irena

Litigiul a început sub imperiul noului Cod de procedură civilă. Chiar dacă nu cunosc obiectul acţiunii şi nici multe alte amănunte importante, probabilitatea ca apelul să fie calea de atac incidentă este foarte mare.

Acum, problema care se pune este dacă puteţi ataca încheierea de şedinţă în discuţie, sau dacă, neputând să o atacaţi pe aceasta, veţi fi nevoită să atacaţi sentinţa pe care o va pronunţa instanţa la final. Încheierile premergătoare nu pot fi atacate distinct, ele putând fi atacate numai împreună cu fondul.

Eu nu prea cred că dvs. puteţi să atacaţi chiar încheierea, dar cum nu cunosc la perfecţie dispoziţiile noului Cod (pentru asta trebuie să treacă ceva timp), vă sugerez următoarele: să mergeţi în arhiva instanţei la finalul săptămânii şi să citiţi dispozitivul încheierii de şedinţă pe care vreţi să o atacaţi. Dacă această încheiere poate fi atacată separat, va exista această menţiune la finalul ei (cu drept de apel/recurs în x zile de la comunicare).

Dacă doriţi să discutăm în continuare, copiaţi această încheiere de şedinţă precum şi încheierea de şedinţă prin care vi s-a respins cererea de reexaminare şi postaţi aici dispozitivele celor două încheieri. Aşa putem să discutăm concret, fără teama că greşim.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc Domana Gabriela din raspunsul dumneavostra reiese ca intelegeti foarte bine aceasta speta care este foarte delicata si din punct de vedere al practicii judiciarePot sa va spun deocamdata ca prima incheiere de sedinta in care s-a stabilit reducerea onorariului din nota de evaluare nu contine mentiunea ca poate fi atacata, incheierea de sedinta in care s-a discutat cererea mea de reexaminare care sigur nu afost admisa am s-a vad maine la arhiva, dupa care voi reveni cu amanunte.Desigur ca aspectele legate de onorariul pentru expertiza sunt doar o parte din pronuntarile instantei in cauza din proces mentionate in incheierile de sedinta
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
Cabinet Expert Contabil, Contabil
Am vazut incheierile de sedinta, din pacate le voi obtine peste cateva zile , dar nu este precizata nici o cale de atac, procesul a inceput anul trecut, expertiza a fost ceruta anul
acesta dupa 15 februarie, am discutat cu un avocat care v-a incerca sa atace totusi incheierile pe noul cod si daca v-a fi respins apelul se v-a ataca odata cu fondul hotararea finala.Ar mai fi problema ca daca e pe vechiul cod inceput procesul a si trecut termeul de 15 zile pt apel, deci sansele sa fie acceptata cererea sunt mici.Pentru orice opinii multumesc

Alte discuții în legătură

Taxe expertize florescu58 florescu58 Doresc sa aflu , daca taxele pentru expertize ( contabila , auto , imobiliara , valoarea unui teren ) in cazul partajului sunt fixe sau difera in functie de ... (vezi toată discuția)
Onorariu provizoriu expertiza contabila Nikk57 Nikk57 Partile pot formula cerere de reexaminarea a onorariului provizoriu ? In apel, pentru completarea expertizei de la fond ( calcul pentru o perioada omisa - sub ... (vezi toată discuția)
Cat costa o expertiza ? florescu58 florescu58 Va rog sa-mi spune-ti cat costa o expertiza in cazul unui partaj ( imobiliara , contabila , auto ) . (vezi toată discuția)