avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drept de vot Adunare Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drept de vot Adunare Generala

Buna ziua

Ma numesc Alexandra si sunt cenzor la o asociatie de proprietari. In cadrul unei adunari generale, un locatar a votat in numele unor vecini pe baza unui tabel care continea numele acestora, seriile actelor de identitate respectiv semnaturile acestora.

Un fost membru de comitet a depus plangere penala la Parchet impotriva mea cum ca mi-as fi depasit atributiile in Adunarea Generala, eu acceptand voturile respective.

As dori sa stiu daca acele voturi trebuiau luate in calcul si daca sunt in postura de a-mi angaja sau nu un avocat si eventualele repercursiuni.

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
arhicoc, utilizator
@arhicoc
Ca cenzor trebuie sa aveti mai mult sange rece si sa nu va lasati pacalita si amenintata cu atata usurinta. In cadrul echipei de conducere si executie ar trebui sa fiti pe post de "procuror" si nu pe post de "impricinat". Deci, linistiti-va ....vi s-a aruncat o fumigena....Uite unde erau problemele de coruptie ale Romaniei!!!!!!
elga50 a scris:

@arhicoc
Ca cenzor trebuie sa aveti mai mult sange rece si sa nu va lasati pacalita si amenintata cu atata usurinta. In cadrul echipei de conducere si executie ar trebui sa fiti pe post de "procuror" si nu pe post de "impricinat". Deci, linistiti-va ....vi s-a aruncat o fumigena....Uite unde erau problemele de coruptie ale Romaniei!!!!!!

=D>
si aplicarea art 25 litd..nu trebuie cuprinsa si in statutul asociatiei? vedeti ca exista..cuv " poate"..deci ramane la latitudinea membrilor..si se aplica ceea ce scrie in statut.
in alta ordine...imputernicirea se face individual...recititi art 25 lit c..sau de către un alt reprezentant care are o IMPUTERNICIRE... SCRISA şi SEMNATA de către proprietarul în numele căruia votează; .
Imputernicirea nu este un tabel semnat pe la usi..si apoi folosit in toate problemele..schimbandu-se numai ..denumirea tabelului.
Incercati sa dati raspunsuri corecte..
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
proprietaru, utilizator
proprietaru a scris:

si aplicarea art 25 litd..nu trebuie cuprinsa si in statutul asociatiei? vedeti ca exista..cuv " poate"..deci ramane la latitudinea membrilor..si se aplica ceea ce scrie in statut.
in alta ordine...imputernicirea se face individual...recititi art 25 lit c..sau de către un alt reprezentant care are o IMPUTERNICIRE... SCRISA şi SEMNATA de către proprietarul în numele căruia votează; .
Imputernicirea nu este un tabel semnat pe la usi..si apoi folosit in toate problemele..schimbandu-se numai ..denumirea tabelului.
Incercati sa dati raspunsuri corecte..

Iar incercati sa denaturati, sa schimbati regullile de exprimare! La litera c) este vorba de "proprietarul" - la singular - care este reprezentat de catra alt proprietar - tot la singular. La lit d) se spune clar "imputernicirea" - la singular (una domnule) - semnata de catre "proprietarii" - la plural (adica mai multi) . Oare nu e clar faptul ca mai multi proprietari pot sa faca o imputernicire comuna pentru acelasi reprezentant? Si la notar daca mergem sa facem o intelegere, un act, o imputernicire se scrie continutul si toti semneaza pe aceeasi hartie , unul dupa altul. Daca un grup de oameni angajeaza un avocat sa-i reprezinte in instanta (avand acelasi interes) se face un contract si toti semneaza pe acelasi contract.
Art. 25. -
(1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:

c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
d) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai mulţi membri absenţi, dacă prezintă împuternicire semnată de către proprietarii în numele cărora votează
;
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
Adriantot, moderator
Ma repet..., ceea ce afirm,o fac pe o baza legala..asa cum este privita problema intr o instanta ..cine nu este de acord ,are dreptul sa nu citeasca.
Dle adrian..cate imputerniciri ati facut la notariat..pe baza de ..TABEL NOMINAL ..? Aveti dreptate,acuma un proprietar poate reprezenta mai multi proprietari.dar fiecare imputernicire este SCRISA si SEMNATA de fiecare.
Dv puteti face si tabelar..e dreptul dvs..dar in fata instantei tabelul este nul.
Unui pensionar ii puteti scoate ochii cu tabelul....
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Împuternicire pentru adunarea generalĂ. conform legii196/2018, ... mira55 mira55 ÎMPUTERNICIRE PENTRU ADUNAREA GENERALĂ. Conform Legii196/2018, art.49, alin(3): d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea ... (vezi toată discuția)
Convocare falsa? mcteo mcteo ce pedeapsa risca cei care semneaza un convocator desi ei nu sunt membri in asociatie? (vezi toată discuția)
Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)