avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drept de vot Adunare Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drept de vot Adunare Generala

Buna ziua

Ma numesc Alexandra si sunt cenzor la o asociatie de proprietari. In cadrul unei adunari generale, un locatar a votat in numele unor vecini pe baza unui tabel care continea numele acestora, seriile actelor de identitate respectiv semnaturile acestora.

Un fost membru de comitet a depus plangere penala la Parchet impotriva mea cum ca mi-as fi depasit atributiile in Adunarea Generala, eu acceptand voturile respective.

As dori sa stiu daca acele voturi trebuiau luate in calcul si daca sunt in postura de a-mi angaja sau nu un avocat si eventualele repercursiuni.

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
arhicoc, utilizator
dle Proprieteru, nu cred totusi ca judecatorii se pun cu gramatica. Daca imputernicire este la singular si proprietarii la plural, exact asta inseamna: una- i la singular si cealalta la plural
proprietaru a scris:
Dle adrian..cate imputerniciri ati facut la notariat..pe baza de ..TABEL NOMINAL ..?

N-a spus nimeni ca s-ar face un act pe baza de tabel nominal ci doar ca "mai multi proprietari pot sa faca o imputernicire comuna pentru acelasi reprezentant", ceea ce este perfect adevarat. Nicaieri nu exista regula ca fiecare om in parte trebuie faca un act separat daca exista de fapt mai multe persoane cu interese comune, care vor alcatui o singura parte a actului juridic. Cand vand sotii un bun comun cumva fac doua contracte? Ca asta sigur ati vazut si sunt convinsa ca i-ati vazut pe amandoi trecuti la "vanzator". La fel se intampla si cu imputernicirile: se pot face separat sau se pot face in comun daca mandatarul este aceeasi persoana, si asta inclusiv la notar.

Aveti dreptate,acuma un proprietar poate reprezenta mai multi proprietari.dar fiecare imputernicire este SCRISA si SEMNATA de fiecare.

Pai fiecare semneaza si daca actul este comun, numai ca semneaza toti un singur act. Sincer nu va inteleg inversunarea, dat fiind ca natura si efectele actului juridic sunt aceleasi si daca prevederile sunt cuprinse in comun intr-un singur document...

Dv puteti face si tabelar..e dreptul dvs..dar in fata instantei tabelul este nul.

N-a zis nimeni de tabel, dar de unde ati scos nulitatea asta? Ca eu una sunt TARE curioasa! Si daca tot spuneati ca puneti problema ca in instanta, argumentati-mi si mie va rog nulitatea asta.
chiar in lege specifica ...scrisa si semnata de proprietar..altfel era de ajuns sa se stipuleze numai..semnata de...proprietar
Imaginativa ..ca vin la usa dvs 2...3 vecini cu cate un tabel nominal ..cu proprietarii care il deleaga pe x-ulescu sa l reprezinte.
Comparatia cu notarul cred ca e gresita.....nu cred ca la notariat se duce numai ...mandatarul cu un tabel semnat de vanzatori..!
Cum v a decurge o adunare in care presedintele a umblat cu tabelul la semnat,si detine majoritatea,avand tabelul la indemana.De multe ori exista un tabel ,la care se schimba numai denumirea,si folosit dupa necesitati. Doriti si exemple?
Ati scris dle adrian..La litera c) este vorba de "proprietarul" - la singular - care este reprezentat de catra alt proprietar - tot la singular. La lit d) se spune clar- semnata de catre Oare nu e clar faptul ca mai multi proprietari pot sa faca o imputernicire comuna pentru acelasi reprezentant?
Sa stiti ca un proprietar poate da o singura.. "imputernicirea" - la singular (una domnule) ,dar un proprietar ...poate reprezenta mai multi.."proprietarii" - la plural (adica mai multi) .
Dar fiecare e dator sa procedeze asa cum crede de cuviinta...asa ca nu mai insistati sa ne controversam...cine vrea procedeaza cum vrea.dar cred ca este necesar sa stie cel care intreaba si alte pareri inafara de ale unora
Valabil si pt dl cioaca...dle Proprieteru, nu cred totusi ca judecatorii se pun cu gramatica. Daca imputernicire este la singular si proprietarii la plural, exact asta inseamna: una- i la singular si cealalta la plural .Daca dvs nu va puneti cu gramatica ,altii mai obisnuiesc ..
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
proprietaru, utilizator
proprietaru a scris:
chiar in lege specifica ...scrisa si semnata de proprietar..altfel era de ajuns sa se stipuleze numai..semnata de...proprietar

Adica in opinia dvs trebuie sa o scrie de mana? Una e cerinta ca actul sa fie scris (asta deoarece regula in dr roman este ca forma scrisa nu este o cerinta de validitate) si alta e cerinta semnaturii de catre mandant.

Comparatia cu notarul cred ca e gresita.....nu cred ca la notariat se duce numai ...mandatarul cu un tabel semnat de vanzatori..!

Pai nu, tocmai se duc numai mandantii, despre asta vorbim.
ok.1.inseamna ca vecinul meu se poate duce la notariat sa mi vanda casa,cu tabelul semnat de ...
2 Suntem cativa proprietari care vrem sa vindem apartamentele ,sau masinele..etc.Vine ..vecinul cu un "TABEL NOMINAL cu proprietarii care il imputernicesc pe x-ulescu sa le vanda proprietatile, si semnam la rubrica' semnatura '
si respectivul ne reprezinta pe toti odata.

Si cum se procedeaza cand pe tabel sunt 5 semnaturi,dar sunt mai multe opinii,care nu sunt cuprinse in tabel..
Am participat la multe sedinte ale asociatiilor,dar cel care reprezenta pe altii depunea delegatiile individuale ale fiecaruia.
PS..ati scris..."Cand vand sotii un bun comun cumva fac doua contracte? Ca asta sigur ati vazut si sunt convinsa ca i-ati vazut pe amandoi trecuti la "vanzator".. aveti dreptate ,dar amandoi reprezinta o familie....(.si . contractul...nu este un tabel ..cu semnatura celor doi),

Alte discuții în legătură

Împuternicire pentru adunarea generalĂ. conform legii196/2018, ... mira55 mira55 ÎMPUTERNICIRE PENTRU ADUNAREA GENERALĂ. Conform Legii196/2018, art.49, alin(3): d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea ... (vezi toată discuția)
Convocare falsa? mcteo mcteo ce pedeapsa risca cei care semneaza un convocator desi ei nu sunt membri in asociatie? (vezi toată discuția)
Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)