avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drept de vot Adunare Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drept de vot Adunare Generala

Buna ziua

Ma numesc Alexandra si sunt cenzor la o asociatie de proprietari. In cadrul unei adunari generale, un locatar a votat in numele unor vecini pe baza unui tabel care continea numele acestora, seriile actelor de identitate respectiv semnaturile acestora.

Un fost membru de comitet a depus plangere penala la Parchet impotriva mea cum ca mi-as fi depasit atributiile in Adunarea Generala, eu acceptand voturile respective.

As dori sa stiu daca acele voturi trebuiau luate in calcul si daca sunt in postura de a-mi angaja sau nu un avocat si eventualele repercursiuni.

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
arhicoc, utilizator
D-le " proprietaru" cu tabele precum ca vor unii sa ne ia masina , bicicleta sau nevasta, dv vreti sa discutam despre problemele asociatiilor de proprietari ?
Aici se discuta despre " Drept de vot Adunare Generala" . Pai in adunarea generala votam in limitele legii, nu in afara legii!
Dv vreti sa discutam in adunarea generala despre legea gravitatiei, legea circulatiei, sau legile junglei ?
Cred ca am mai dezarmat odata in fata argumentelor dv. Sunteti tare. d-le! Dar nu va bateti joc de noi, va rog !
Lasati incolo tabelul ala! Ca nu vorbim despre el! Nu are nicio relevanta ca sotii reprezinta o familie, fiecare este proprietar si in calitatea asta semneaza. La fel fac oricare proprietari ai aceluiasi bun. Daca scopul actului juridic este acelasi, atunci toate persoanele care au un interes comun si formeaza o singura parte la actul juridic vor figura impreuna.

Dvs spuneti in mod cu totul eronat ca ".inseamna ca vecinul meu se poate duce la notariat sa mi vanda casa,cu tabelul semnat de ..." cand eu am spus ca la notar se duc toti mandantii (adica aia pe care ii vedeti dvs numai in tabel, nu stiu de ce) si semneaza toti o singura imputernicire, nu un tabel. Nu se duce unul singur cu semnaturile celorlalti gata date, acum intelegeti?
dle adrian stiti ce este ..legea gravitatiei..sau tot citate.Faceti un efort si recititi,adica sa vedeti despre ce este vb..ca sa fiti in tema. Am vrut sa mentionez ca in fata instantei nu este valabil tabelul cu semnaturi pt imputernicirea la sedinte
Desi faceti confuzie intre mandatar la notariat si vecin la sedinte...va dau dreptate..deoarece sunt persoane care....etc
Am avut de curand Adunare Generala. Presedinta de asociatie a avut 85 de imputerniciri de la naivii sau prostii care au intrat in asociatie sa-si plateasca intretinerea si au fost indemnati sa completeze cate o imputernicire. din cauza acestor imputerniciri, noi, cei din sala (in numar de 27), cu totii impotriva, plus vreo 30 de imputerniciri ale mele, nu am putut sa facem nimic, fiind legati de maini si de picioare la scorul 85-57.
INTREBARE: are voie presedinta de asociatie sa detina imputerniciri pe numele ei. Nu este un conflict flagrant de interese?
In Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se spune:
Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
................
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;
Deci nu se precizeaza nici exceptii, nici numar de imputerniciri.

Alte discuții în legătură

Împuternicire pentru adunarea generalĂ. conform legii196/2018, ... mira55 mira55 ÎMPUTERNICIRE PENTRU ADUNAREA GENERALĂ. Conform Legii196/2018, art.49, alin(3): d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea ... (vezi toată discuția)
Convocare falsa? mcteo mcteo ce pedeapsa risca cei care semneaza un convocator desi ei nu sunt membri in asociatie? (vezi toată discuția)
Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)