avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate fara decizie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate fara decizie?

Am lucrat pana in 26.02,la o societate in domeniul comertului,de unde am fost disponibilizata conform instiintarii de preaviz in baza art.65(1)codul muncii.Nici pana acum nu am primit decizia de incetare a CIM ,si nici cele 2 salarii compensatorii prevazute in CCM la nivelul ramurii comert.Le-am trimis o solicitare pentru cele 2 salarii compensatorii intr-o scrisoare cu confirmare de primire,si nici un rezultat..Intentionez sa merg in instanta pentru acordarea salariilor compensatorii.Intrebarea mea este:pot sa deschid actiunea fara decizia de incetare a contractului de munca?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:22, 6 Aprilie 2009
Nu mergeti la BUCURESTI, ci trimiteti o scrisoare recoandata cu confirmare de primire.
De judecat va judecati la tribunalul in raza caruia aveti domiciliul stabil, in conformitate cu dispozitiile Art. 284.din Codul Muncii
" - (1) Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila.
(2) Cererile referitoare la cauzele prevazute la alin. (1) se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul."
alina.l a scris:

Inteleg ca trebuie sa merg 300km pana la ITM Bucuresti?Chiar nu exista alta solutie?Probabil ca ei stiu lucrul asta si din aceasta cauza taraganeaza lucrurile,poate ma razgandesc!...


Despre ce firma este vorba ? .... este posibil sa nu fie depusa decizia de concediere la ITM Bucuresti
O solutie ar fi depunere prin e-mail a unei sesizari la ITM Bucuresti in legatura cu acest aspect.
[ link extern ]
O sa merg luni la tribunal,doar cu instiintarea de preaviz,pentru ca nu mi se pare normal ca sa deschizi o actiune in instanta sa ai neaparata nevoie de decizia de incetare a CIM,pe care firma nu ti-o da pentru ca tu ai anuntat-o ca vrei s-o dai in judecata pentru neplata drepturilor salariale,si ea (firma)stie ca fara decizie esti legat la maini ,si oricum ,nu o poti determina nicicum sa ti-o dea.Pentru mine e un paradox,dar mai mult decat atat simt ca legea care era facuta sa ma apere impotriva abuzurilor, ii sustine tacit acesti escroci!Va multumesc oricum tuturor!
Daca mergeti in instanta numai cu instiintarea de preaviz, aveti sanse sa pierdeti litigiul de munca.
Totusi, in cererea de chemare in judecata puteti solicita instantei obligarea fostului dvs angajator sa va emita si sa va inmaneze decizia de concediere
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pot cere acest lucru in instanta? alina.l alina.l Intr-o actiune in instanta de tipul -obligatia de a face-,pot cere reintegrarea in munca?Precizez ca de peste 2 luni de la data la care am fost anuntata ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Societatea solicita respingerea cererii de chemare in judecata. ContSters140202 ContSters140202 Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Am avut primul termen cu societatea care m-a concediat conf.art.65(1).Decizia de concediere nu mi-a fost adusa la ... (vezi toată discuția)