avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate fara decizie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate fara decizie?

Am lucrat pana in 26.02,la o societate in domeniul comertului,de unde am fost disponibilizata conform instiintarii de preaviz in baza art.65(1)codul muncii.Nici pana acum nu am primit decizia de incetare a CIM ,si nici cele 2 salarii compensatorii prevazute in CCM la nivelul ramurii comert.Le-am trimis o solicitare pentru cele 2 salarii compensatorii intr-o scrisoare cu confirmare de primire,si nici un rezultat..Intentionez sa merg in instanta pentru acordarea salariilor compensatorii.Intrebarea mea este:pot sa deschid actiunea fara decizia de incetare a contractului de munca?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:22, 6 Aprilie 2009
Daca ati solicitat ITM-ului copie de pe decizia de incetare a CIM , trebuie sa vi se raspunda in termen de 30 de zile din momentul in care trimesc ei aceasta solicitare.
Este la latitudinea dumneavoastra daca asteptati raspunsul ITM-ului sau va adresati instantei.
Oricum, fiind vorba de drepturile salariale compensatorii, aveti la dispozitie 3 ani pentru a va adresa instantei.
Daca ati fost concediata in baza art 65 nu beneficiati de somaj?....nu ati muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni?
Nu am avut lucrate 12 luni in ultimele 24.Nu pot beneficia de somaj.
Nu este nevoie sa asteptati raspunsul ITM. Pana acum trebuia sa primiti decizia, daca v-a fost inmanat preavizul pe data de 06.02. O va aduce angajatorul in instanta. Nu, nu sunt zile lucratoare, intr-adevar.
Va multumesc.Asta vroiam sa aud.Desi mi-au ramas multe semne de intrebare referitoare la redactarea cererii de chemare in judecata,sper sa ma descurc maine,acolo.Va multumesc inca o data,tuturor!
Aveti posibilitatea sa va angajati un avocat si toate cheltuielile ce le veti face cu acest proces sa le solicitati in instanta sa fie platite de catre angajator. Deci, vi se va achita inclusiv onorariul de avocat....si in acest fel aveti si asistarea unui specialist in domeniu, care stie cum sa va apere interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere acest lucru in instanta? alina.l alina.l Intr-o actiune in instanta de tipul -obligatia de a face-,pot cere reintegrarea in munca?Precizez ca de peste 2 luni de la data la care am fost anuntata ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Societatea solicita respingerea cererii de chemare in judecata. ContSters140202 ContSters140202 Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Am avut primul termen cu societatea care m-a concediat conf.art.65(1).Decizia de concediere nu mi-a fost adusa la ... (vezi toată discuția)