avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
Diana_1604 a scris:

nu stiu cum sunteti voi...dar eu mi-am dat seama ca ceea ce ma termina psihic sunt cele 5 zile...adica orice examen am dat pana acum, era de o zi, maxim 2...si stiam ca mai trebuie "sa trag" putin, ca-n doua zile se termina....
dar asa, e un razboi al nervilor....sa te duci 5 zile consecutive la examen, incercand sa-ti pastrezi concentrarea...si sa faci abstractie de ceea ce crezi sau stii ca ai facut la cele precedente....asta mi se pare foarte challenging....
iar cele 4 ore la fiecare materie...asta e urata rau...
oricum, era "frumos" din partea lor, avand in vedere ca au devansat data examenului cu 3 luni, sa pastreze macar modul de examinare din anii trecuti, anuntand ca "de anul viitor" se schimba astfel....
dar asa, "palme" una dupa alta......URAT!

Diana, in mare parte ai dreptate, insa gandeste-te cum ar fi sa dai examen intr-o seara si apoi in dimineata urmatoare sa ai alt examen. Si unde mai pui ca ai examene de drept procedural si de drept substantial in aceiasi zi si crede-ma ca exista riscul de a incurca subiectele. Crede-ma ca vorbesc din proprie experienta, ca eu asa am facut anul trecut.:P Doar dupa ce am vazut baremul afisat la usa am inteles ca scrisesem alt subiect...si scrisesem muuult... dar inutil. Iar asta s-a intamplat a doua zi si anume la examanul de penal si pr. penal cand oboseala (dupa un examen care se terminase la ora 20.00) si stresul si-au spus cuvantul. As fi stiut sa fac si subiectul (a carui cerinta nu o intelesesem) insa ...ce rost mai avea?

Referitor la cele 4 ore, gandeste-te cat de frustrant este sa vezi ca ai de scris 2 subiecte si ca pentru unul dintre ele ti se acorda 6 puncte! Eh, iar daca se intampla cum multora li s-a inamplat, sa nu stii subiestul ala, ai picat cu brio pt ca nu reusesti sa cumulezi decat vreo 4 puncte (asta in cazul in care pe cel de al doilea subiect il faci perfect si iei punctaj maxim)/
Asadar, poate de data asta vor da ori subiecte mai complexe punctate in mod egal ori subiecte mai multe din care sa tot alegi (eu personal vreau a doua varianta ;) )
Nu consider ca anul trecut au fost corecti ca au punctat cu 6 puncte un singur sub...

este un exmen care nu intra in randul puterilor umane!
5 zle consecutive de stres si maxima tensiune + cea acumulata anterior. Confuzia intre subiecte??? Pai cum e uman posibil sa-ti amintesti din 400 de subiecte doar 2-3 de vor ei si la 5 materii diverse in 5 zile consecutive? cum?
Si ce sa inveti intr-o luna si jumatate aproape??? Ce? sa fim seriosi! Ne punem fizicul si psihicul la proba, nu capacitatile intelective! Probabil ca si asta era scopul lor: Romania vrea avocati cu muschi si descurcareti, nu inteligenti. Asta este o MARATONA A ASPIRANTILOR AVOCATI!
Care "urat"..? Rusine! asa ceva nu e de ordinul normalului!
Pai eu (ca si voi, dealtfel dupa cum citesc) deja sunt la capatul puterilor, deci ce sa mai zic ca MARATONA celor 5 zile ma terorizeaza doar cand ma gandesc!! Nici nu stiu daca o sa fac fata :((
Daca stiam ma duceam la sala de forta mai des, ca eu nu am fizicul pregatit la o astfel de MARATONA!
Rusine pentru o astfel de organizare!
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
stone, utilizator
Oameni buni, eu nu inteleg alta chestie...
Ce e treaba asta cu inceputul examenelor in mijlocul saptamanii si in fiecare zi cate 4 ceasuri? Adica nu ar fi fost mai simplu sa se inceapa intr-o zi de luni si in acest interval sa avem si cate o pauza?#-o
In afara de barouri eu nu am mai auzit la nimeni asa ceva...
Mi se par SF ratiunile unor astfel de decizii!:stunned:
Personal cred ca nu a stat nimeni sa se gandeasca la candidati, au avut alte preocupari cum ar fi decalarea datei examenului, achizitionari de pixuri etc etc:(
stone a scris:

5 zle consecutive de stres si maxima tensiune + cea acumulata anterior.

la Brasov asa se de examenul de ani buni... si nu a murit nimeni. Sincer eu am preferat cinci zile in locul celor doua zile- in care sa buimacesc totul si sa imi "stresez neuronu`"- in asa hal incat a doua zi sa dorm pe banci... Sistemul a fost acelasi inclusiv in ceea ce priveste pixurile etc....
Si serios acum... nu te forteaza nimeni sa inveti 400 de subiecte intr-o luna. Poti foarte bine sa le inveti intr-un an si o luna :rolleyes: (eu nu am terminat facultatea acum si mi-a fost f greu. In primul an cand am dat am picat la vreo 60 de sutimi...asta a fost)
dorians a scris:

stone a scris:

5 zle consecutive de stres si maxima tensiune + cea acumulata anterior.

.....
Si serios acum... nu te forteaza nimeni sa inveti 400 de subiecte intr-o luna. Poti foarte bine sa le inveti intr-un an si o luna :rolleyes: (eu nu am terminat facultatea acum si mi-a fost f greu. In primul an cand am dat am picat la vreo 60 de sutimi...asta a fost)

Cand am decis sa ma inscriu, examenul trebuia sa fie in de Decembrie! de ce sa pierd 1 an? am fost curajosi ca ne-am inscris cei care am avut urata surpriza. Curjosi si constransi ptr ca 1 an inseamna foarte mult, sunt multe schimbari intr-un an de viata!..ca nu graviteaza totul in jurul baroului.
Si de ce sa traim toti experienta ta? imi pare rau ca ai picat, mai ales ptr atat de putin, dar presupun ca ai avut la dispozitie mai mult timp decat noi sa inveti. Si conteaza, chiar daca nu-ti da garantia ca intri, el putin iti da sansa sa speri.
Si inca ceva: daca tie iti convin astfel de conditii, asta nu inseamna ca toti am trecut prin ce ai trecut tu si deci nu avem aceeasi viziune despre desfasurarea si organizarea examenelor care efectiv nu a tinut cont de conditiile psico-fizice ale candidatilor, ci mai degraba s-a pus accent pe cheltuielile care ar fi fost mult mai majore daca s-ar fi dispus in zile intercalate cu cate o pauza de o zi sau doua intre examene.
Exista si compromisuri: vrei sa faci tot scris in zile consecutive? ok, dar da candidatilor timp sa invete materia in conditii umane! Ori dupa parerea ta deci noi "astialalti" nu trebuia sa ne inscriem anul asta?? ihm... straniu concept despre timpul vietii mai ai, confrate...nu te supara!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)