avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
:( Nu te forteaza nimeni sa inveti intr-o luna? Draga mea Dorians...

Ba eu anul trecut am invatat in 10 zile si atat. Imi venea sa vomit de rau! Era sa adorm la volan, defapt chiar am si facut-o dar m-am trezit la timp!

Dar pentru ca am invatat in 10 zile, asta nu inseamna ca am fost nesabuita sau inconstienta, ci pt ca lucram intr-un ritm infernal iar concediu nu mi-a fost aprobat decat acele 10 zile, desi eu am solicitat 3 saptamani. Mi s-au dat sarcini de indeplinit sub lozinca "mai fa-o si pe asta apoi intri in concediu", ca apoi sa mi se spuna: auzi? ar mai fi un contract si inca unul si tot asa! Asta pana au mai ramas 10 zile din 21!

Fara sa mai pomanim ca nu toti care sustin acest examen sunt tinuti in brate de mama si tata, unii au familii si alte responsabilitati decat de a sta non-stop pe carte!

Iar anul acesta iti spun sincer ca o singura luna am invat si eu, cam din aceleasi motive, iar luna de care vorbesc mi-am "smuls-o" din mainile sefului, pentru ca aveam experienta anului trecut, locul de m-ca fiind acelasi! Anul acesta am zis ..."dupa mine potopul!" si am riscat totul pt acest timp de invatat.

Iar daca scad timpul pierdut datorita unor chestiuni personale care au aparut si au incetat fara voia mea, raman cam 3 saptamani. Fara sa pun la socoteala ca nu mi-a stat tot timpul gandul la carte...

Si hai sa fim seriosi,multi nepregatiti au intrat in barou doar pt ca au avut noroc, urmareste topicul de anul trecut sa vezi ca eram f revoltata pe un coleg care nu stia sa scrie ramaneste si fusese admis (dar la modul grosolan, nu greseli de tehnografiere!) Dar avem un caz si printre noi, care nu stie sa crie si sa recunoasca un numeral adverbial, iterativ, dar este AVOCAT! (N-A C-AM ZIS-O! Ca de cand ma tin s-o fac! :P)

Cam asta este draga dorians, nu judeca, nu toti suntem la fel, iar altii chiar fac eforturi supraomenesti sa invete!!!

1. nu are de ce sa iti pare rau pt ca am promovat examenul....
2. nu este experinta "mea" ci a altor cateva sute de fosti (si evident viitori) candidati.
3. Este drept ca organizarea nu este cea mai fericita. Aproape in fiecare an au fost cam aceleasi probleme iar anu` asta sistemul s-a schimbat radical. Ai tot dpretul sa blamezi pentru o gramada de chestii... dar pt ca nu ai timp sa inveti??????? Asta mi se pare cel putin deplasat. Nici eu nu am timp sa fac cursuri de pilot si as vrea sa zbor cu avionul...
Stresul este mare si ti se pare ca nu ai habar de nimic. Daca ai totusi "o baza" la examen iti vei aduce aminte fara doar si poate. Daca chiar nu cunosti materia si te bazazi pe o luna de invatat... parerea mea este ca mergi degeaba

Multa bafta
@ damora
Ai dreptate. Si eu am baut cafele pana la 6 dimineata doua ore de somn, treburi zilnice si iar cafele etc. Dar pentru ca eu nu am avut timp (sau conditiile necesare) de a invata "in regim normal" asta nu ma indreptateste sa sar la gatu` unbr-ului sau a stiu eu cui..

Eu am VAZUT un caz cu note de 2,3,4,5 iar la contestati admis... Cum crezi ca m-am simtit?
dorians a scris:

1. nu are de ce sa iti pare rau pt ca am promovat examenul....
2. nu este experinta "mea" ci a altor cateva sute de fosti (si evident viitori) candidati.
3. Este drept ca organizarea nu este cea mai fericita. ...

1.pardon, dar asa s-a inteles din mesajul tau. Atunci, felicitari!
2.nu prea vad sute de fosti si viitori candidati in concordanta cu ce afirmi
3.nu suntem cobai.
si adaug
4.daca ai intrat, ce nu-ti convine? lasa-ne in lamentarile noastre. Daca ai ceva util sau nou sa ne spui, ok. Putina sensibilitate si o sa ralizezi ca ce se crie aici are o logica. Suntem obositi, stresati. Ca anul asta nu au mai fost tratati candidatii. Anticipari + examinare diversa! 5 zile consecutive x 4h/zi = 20 ore tensiune! Ca sa nu mai vorbim despre Organizarea profesiei care e scris, deci trebuie tocita mai mult, ca stim cum au evoluat anii trecuti. Baze? ce baze? bazele se formeaza prin teorie, teoria prin invatat, invatatul prin timp. Cine a luat timpul cand ne-am pomenit cu examen pe 9 septembrie??????
ai dreptate damora, dintr-un punct de vedere e mai bine ca sunt 4 ore de examen...cred ca sunt doar frustrarile mele vis-s-vis de volumul materiei....
dar afirmatia colegului cum ca "Nici eu nu am timp sa fac cursuri de pilot si as vrea sa zbor cu avionul... " este cel putin deplasata.....
comparam "mere cu pere"....
intrebare: dar cum te-ai fi simtit daca ti-ai fi aranjat treburile si viata si ti-ai fi luat o "vacanta din cotidian", de exemplu spre sf anului, pentru a face cursurile de pilot, iar instructorul sa vina sa-ti spuna ca ele au avut deja loc in cursul verii....iar tu ....
VINO LA ANUL!!!!
ce mizerie e asta? nu ne plangem decat de faptul ca tu, de exemplu ai stiut cu cel putin un an inainte data cd vei da examenul!!
noi? cu 2 luni!
si da, nu vreau sa pic, pentru ca, atunci cd am decis sa dau, credeam ca am timp suficient ca sa incerc sa-mi pun anumite lucruri in ordine si sa incerc sa caut si "traiectoria" ulterioara promovarii examenului - deoarece nu e suficient sa intri, pe urma daca poti sa faci niste pasi, este extraordinar....si daca ti-ai programat pasii pentru anul acesta, s-ar putea ca anul viitor sa fie too late!!
fiecare are motivele lui sa intre anul asta....si crede-ma ca fiecare sunt la fel de importante pentru fiecare!

apropo de asta: era o replica tare in Ally McBeal - daca ati vazut serialul - cd tipa e intrebata de ce problemele ei sunt intotdeauna mai mari ca ale altora?
iar ea, foarte senina: "Pentru ca sunt ale mele!!"

asa si noi...chiar nu ma intereseaza ca din pct tau e vedere eu mai pot invata un an....eu VREAU SA INTRU ANUL ASTA!

Spor!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)