avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
Despre acele sinteze, eu personal consider ca sunt bune in masura in care mai citesti pe langa si din tratatele clasice ori macar o data in viata sa fi facut asta (cititul tratatelor cap coada) Trecand peste greselile remarcate cu totii, sunt folositoare ca iti poti fixa in minte foarte clar ce anume trebuie scris la un subiect. Eu, pentru ca am avut experienta anului trecut, am luat fiecare subiect in parte (din cele care s-au dat) si am verificat continutul expus in cartile de sinteze, urmarind daca picam pe barem daca scriam din cartile alea. Si sa stiti ca da. Aspectele punctate de barem, se rageseau acolo intr-o proportie de cam 90%.
Dar, sa nu uitam ca vorbim de anul trecut iar examenul nu este la fel acum ca anii trecuti si deasemenea sa nu uitam ca, asa cum am mai spus, NU CONTEAZA CAT VOM SCRIE, CI VA CONTA CE ANUME VOM SCRIE....
Spor!
damora_hermosa a scris:

Despre acele sinteze, eu personal consider ca sunt bune in masura in care mai citesti pe langa si din tratatele clasice ori macar o data in viata sa fi facut asta (cititul tratatelor cap coada) Trecand peste greselile remarcate cu totii, sunt folositoare ca iti poti fixa in minte foarte clar ce anume trebuie scris la un subiect. Eu, pentru ca am avut experienta anului trecut, am luat fiecare subiect in parte (din cele care s-au dat) si am verificat continutul expus in cartile de sinteze, urmarind daca picam pe barem daca scriam din cartile alea. Si sa stiti ca da. Aspectele punctate de barem, se rageseau acolo intr-o proportie de cam 90%.
Dar, sa nu uitam ca vorbim de anul trecut iar examenul nu este la fel acum ca anii trecuti si deasemenea sa nu uitam ca, asa cum am mai spus, NU CONTEAZA CAT VOM SCRIE, CI VA CONTA CE ANUME VOM SCRIE....
Spor!

Atunci spune-mi si mie, te rog, cand vei avea timp, ce anume se urmareste la circulatia juridica a terenurilor!! #-o :vishenka:
acestea au fost subiectele de la Brasov din 2008:

Dr. Civil: 1. Uzucapiunea
2. Dr. creditorilor asupra patrimoniului debitorilor. Actiunea oblica
3. Inceputul si continutul capacitatii de folosinta la pers. fiz.

Dr. Pr. Civ.: 1. Intampinarea
2. Procedura ofertei reale de plata
3. Cai de atac. Notiune. Clasificare. Principii generale

Dr. penal: 1. Abuzul de incredere
2. Pedepsele aplicabile persoanei juridice
3. Unitatea naturala de infr.

Dr. proc. pen.: 1. Declinarea de competenta
2. Resitiuirea cauzei la procuror
3. Efectele recursului

O intrebare ptr cei care au mai dat ex: la procedura penala v-ati axat mai mult pe cod?:O:O:O
suka a scris:

@dorians: daca spui ca la Bv s-a dat in asa examenul in fiecare an, cate subiecte aveati la fiecare proba? se respectau subiectele propuse? poti sa dai exemple de niste subiecte care au picat la ex?

3 subiecte
talharia
minoritatea
abuzul de incredere (parca)
acum 2 ani
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
dorians, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)