avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
Cine stie ce barem minune o mai fi si la materia asta..
1. Formele de exercitare a profesiei de avocat. Cabinetul individual de avocat. 1,5 PUNCTE (art. 5 şi urm. din lege, art. 179, 180 din statut)
- Enumerarea formelor de exercitare a profesiei de avocat. 0,5 puncte
- Definitia cabinetului individual - forma de exercitare a profesiei de avocat. 0,1 puncte
- Dreptul la asocierea cabinetelor individuale. 0,1 puncte
- Cabinetele grupate. 0,1 puncte
- Denumirea cabinetului individual de avocat. Transmiterea acesteia. 0,1 puncte
- Firma cabinetului individual de avocat. 0,2 puncte
- Cine isi desfasoara activitatea in cabinetul individual. 0,1 puncte
- Infiintarea cabinetului individual. 0,2 puncte
- Denumirea cabinetului individual al carui titular este un avocat strain. 0,1 puncte

2. Transferul într-un alt barou. Conditii si aspecte procedurale. 1,5 PUNCTE (art. 55 si urm. din statut)
- Cererea de transfer. Motivare, locul depunerii, acte insotitoare. 0,4 puncte
- Avizarea cererii de transfer. 0,4 puncte
- Procedura de solutionare a cererii de transfer. 0,4 puncte
- Decizia cu privire la solutionarea cererii de transfer. Comunicare. Contestare. 0,3 puncte

3. Nedemnităţi şi incompatibilităţi privind exercitarea profesiei de avocat. 2,5 PUNCTE
- Activitati incompatibile cu exercitarea profesiei de avocat. Enumerare. Comerntariu. 0,75 puncte
- Exercitarea profesiei de avocat in raport cu calitatea de asociat sau administrator intr-o societate comerciala. 0,75 puncte
- Cazurile legale de nedemnitate privind calitatea de avocat. Enumerare. 0,5 puncte
- Procedura de constatare a cazurilor de nedemnitate. 0,5 puncte

4. Răspunderea disciplinară a avocaţilor. Organizarea şi funcţionarea instanţelor disciplinare. 3,5 PUNCTE
- Definirea abaterii disciplinare. 0,25 puncte
- Enumerarea instantelor disciplinare. 0,25 puncte
- Comisia de disciplină a baroului – organizare. 1 punct
- Competenţa si functionarea comisiei de disciplină a baroului. 0,25 puncte
- Comisia centrală de disciplină – organizare. 1 punct
- Competenta si functionarea Comisiei centrale de disciplină. 0,5 puncte
- Competenta Consiliului U.N.B.R. ca instanţă disciplinară. 0,25 puncte
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
mihai440, utilizator
Great! :stunned: Sper sa nu se tina cont intocmai ca nu e de bine...:magic:
a intrebat cineva cand se vor afisa rezultatele? Puteau si ei sa afiseze niste partiale,ca nu mai am rabdare!!!;)
Usoare subiectele dar ... nashpa baremul. Un punctaj dificil ... se puncteaza pana si 0.1... ce Dumnezeu... Mi se pare putin tras de par...sau sunt eu ciudat? :)
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
Hai-Hui, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)