avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
baremul il are cineva???#-o
Aici gasiti baremul (site-ul Baroului Dolj):
[ link extern ]

Subiectul nr. 1 Starea de necesitate (3 puncte)
Notă: se vor avea în vedere prevederile art. 45 C. Pen.
- definiţia stării de necesitate: 1,50 puncte
Este în stare de necesitate acela care săvârşeşte fapta pentru a salva de la un pericol iminent şi care nu putea fi înlăturat altfel, viaţa, integritatea corporală sau sănătatea sa, a altuia sau un bun important
- condiţiile stării de necesitate: 1,05 puncte
A. condiţii privitoare la pericol
a. pericolul să fie iminent: 0,15 puncte
b. pericolul iminent să ameninţe valorile sociale arătate în art. 45 alin. 2 C. Pen.: 0,15 puncte
c. pericolul să fie inevitabil: 0,15 puncte
B. condiţiile acţiunii de salvare
a. să se realizeze prin comiterea unei fapte prevăzute de legea penală: 0,15 puncte
b. acţiunea de salvare prin săvârşirea faptei prevăzute de legea penală să fi constituit singurul mijloc de înlăturare a pericolului: 0,15 puncte
c. prin acţiunea de salvare să nu se cauzeze urmări vădit mai grave decât acelea care s-ar fi produs dacă pericolul nu era înlăturat: 0,15 puncte
d. fapta să nu fie săvârşită de către, sau pentru a salva o persoană, care avea obligaţia de a înfrunta pericolul: 0,15 puncte
1
- efectele stării de necesitate: 0,45 puncte
a. starea de necesitate este o cauză care înlătură caracterul penal al faptei: 0,15 puncte
b. fapta săvârşită în stare de necesitate nu are caracter infracţional, pentru că nu este săvârşită cu vinovăţie:0,15 puncte
c. starea de necesitate nu are drept consecinţă şi înlăturarea răspunderii civile: 0,15 puncte
Subiectul nr. 2 Prescripţia executării pedepsei (3 puncte)
- definiţie: 1 punct
- termenele de prescripţie: 0,50 puncte
- întreruperea cursului prescripţiei executării pedepsei: 0,50 puncte
- suspendarea cursului prescripţiei: 0,50 puncte
- efectele prescripţiei executării pedepsei: 0,50 puncte
Subiectul nr. 3 Favorizarea infractorului (3 puncte)
Notă: se vor avea în vedere prevederile art. 264 C. Pen.
- definiţia infracţiunii: 1 punct
Ajutorul dat unui infractor fără o înţelegere stabilită înainte sau în timpul săvârşirii infracţiunii, pentru a îngreuna sau zădărnici urmărirea penală, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infracţiunii.
- elementele infracţiunii: 1,40 puncte
a. obiectul juridic: 0,20 puncte
- relaţiile sociale referitoare la activitatea de înfăptuire a justiţiei
b. obiectul material: 0,20 puncte
- bunul provenit din săvârşirea unei infracţiuni, bun în legătură cu care se realizează fapta de favorizare
c. subiectul activ: 0,20 puncte
- poate fi orice persoană, cu excepţia autorului şi a participantului la infracţiunea în legătură cu care se realizează fapta de favorizare
- participaţia penală este posibilă sub toate formele
2
d. subiectul pasiv: 0,20 puncte
- Statul Român
e. latura obiectivă: 0,20 puncte
- elementul material se realizează prin ajutorul dat unui infractor
- ajutorul poate fi dat prin acte comisive sau omisive, şi poate fi material sau moral
- ajutorul trebuie să fie dat unui infractor, adică unei persoane care a săvârşit anterior o infracţiune
- ajutorul trebuie să fie dat pentru a îngreuna sau zădărnici urmărirea penală, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infracţiunii
f. latura subiectivă: 0,20 puncte
- presupune vinovăţia sub forma intenţiei, care poate fi directă sau indirectă
g. tentativa şi consumarea: 0,20 puncte
- tentativa nu se pedepseşte
- consumarea infracţiunii are loc în momentul în care se acordă ajutor unui infractor, moment în care se produce şi urmarea periculoasă a faptei, adică starea de pericol pentru înfăptuirea justiţiei
- cauză specială de nepedepsire: 0,60 puncte
Notă: se vor avea în vedere prevederile art. 264 alin. 3 C. Pen. ,,favorizarea săvârşită de către soţ ori o rudă apropiată nu se pedepseşte.’’
-//-
3

de unde ai aflat asa repede?..ai pe cineva in sala de ex si-ti spune prin bluetooth?;)

Daca te uiti la ora la care a postat, iti dai seama ca nu le-a aflat repede.
Apoi, remarca nu e chiar etica, daca tot tii asa de mult la acest aspect.
Si nu in ultimul rand, daca te-ai pregatit asa de mult pentru acest examen si stii foarte bine ce valoare ai, sigur nu te afecteaza deloc modul in care unii trec sau nu acest examen, pentru ca o confruntare directa cu astfel de candidat ar fi o gluma reusita pentru tine.
In concluzie, mergand pe principiul "cainele moare de drum lung..." mai bine sa te preocupe cunostiintele tale.
anonymus a scris:

de unde ai aflat asa repede?..ai pe cineva in sala de ex si-ti spune prin bluetooth?;)

Daca te uiti la ora la care a postat, iti dai seama ca nu le-a aflat repede.
Apoi, remarca nu e chiar etica, daca tot tii asa de mult la acest aspect.
Si nu in ultimul rand, daca te-ai pregatit asa de mult pentru acest examen si stii foarte bine ce valoare ai, sigur nu te afecteaza deloc modul in care unii trec sau nu acest examen, pentru ca o confruntare directa cu astfel de candidat ar fi o gluma reusita pentru tine.
In concluzie, mergand pe principiul "cainele moare de drum lung..." mai bine sa te preocupe cunostiintele tale.

..ai raspuns in numelele sutelor de anonimi care sa simt ofuscati de faptul ca exista candidati care sunt deranjati ca se copie in jurul lor...
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
MARIAN LEAUA, Avocat
Si tu pentru alte sute de anonimi care in loc sa invete stau pe forum si se vaita ca in nu stiu ce amfiteatru se copie pe rupte. Nu stiu de unde le scoateti dar astia care ne supravegheaza in Bucuresti nu te lasa nici sa respiri dapai sa mai si copiezi. In fine e problema voastra ca va vaitati pentru un concurs care nu e pe locuri dinainte stabilite asa ca nu vad care ar fi problema sa ia si ala care copie atata timp cat eu am luat pe merit si stiu ca in instanta nu mai merge schema cu bluetoothu :D Personal prefer sa ma duc sa repet decat sa ma vait ca unii care sunt la sute de km de Bucuresti si stiu "din auzite" ca vezi doamne copiaza unii in nesimtire si imi ia locul in barou. Aberatii! Locul nu ti-l ia nimeni daca stii sa scrii pe subiect. Mai prost e cand apare baremul la proba respectiva atunci vine durerea de cap #-o Hai ca n-are rost s-o mai lungim dar ideea e ca mai avem doar 1 zi si trebuie sa iesim cu capu sus nu sa ne innecam ca tiganu la mal :P

Asa ca spor la repetat!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)