mariusinho a scris:
Frustrarea provine din invidie si nu va dati seama (sau da). Intr-adevar este deranjanta o situatie de genul, insa atunci cand se sustine un CONCURS. Iar ce facem noi de 3 zile incoace nu se poate numi astfel. Aici este omul si locul. Si-n plus diferenta se va face in practica...Nicidecum printr-un examen...Iar ca sa parasti mi se pare si mai jenant la varsta noastra. Mai degraba as fi mai preocupata ca lucrarea mea sa fie cat mai buna, in baza resurselor proprii...iar mai tarziu sa fiu mandra de rezultatul obtinut fara sa-mi pese de ceilalti care au copiat. Examenul este aproape de final si consider ca n-are rost sa fim rautaciosi si cu atat mai putin invidiosi...Pt ca asta este INVIDIE...
Pentru elena_mky:
Tin sa intervin in legatura cu ceea ce ai incercat, in mod eronat, sa subliniezi. In primul rand, tu consideri ca ceea ce simte utilizatorul reta ( nu intervin pentru ca e logodnica mea, ci doar pentru ca nu ai dreptate in ceea ce spui) este invidie, lucru total gresit. Ceea ce fac ceilalti viitori, sau nu, "colegi" se caracterizeaza printr-o imoralitate ridicata, deoarece insusi definitia de concurs comporta faptul ca toti concurentii sa fie pe pozitie de egalitate, si sa respecte regulile impuse in vederea sustinerii acestuia, ceea ce, din nefericire, nu se face. Daca am ajuns ca din 140 de persoane, cate se afla intr-o sala de examen, ca 60 sa fraudeze iar ceilalti 80 sa se speteasca invatand si punandu-si mintea sa lucreze in vederea luarii examenului, inseamna ca ne intoarcem usor, usor, in epoca de piatra, unde "cel care are bata mai mare si da mai tare cu ea" supravietuieste. Ei bine, nu prea se cuvine. Asa cum este consacrat in Constitutie principiul "toti sunt egali in fata legii", si asa cum iti doresti sa fi respectata cand te afli in coloana la semafor, la coada la bilete, la rand la flori, etc. si vezi cum trece un "destept" cu BMW-ul, sau un "gentleman" de etnie rroma si cumpara bilete pentru a lui "lady-blonda cu cracii pana in cer", ori cand cere o "doamna" la 40 de ani flori inaintea ta, desi tu astepti pentru acelasi lucru, asa ar trebui sa te deranjeze si cum altii ajung sa profeseze in una dintre cele mai "drepte profesii" din lume, prin frauda grosolana si imoralitate greu de imaginat. Inchei prin a ura succes tuturor candidatilor, si adevaratilor viitori colegi, pentru ca ei, intr-adevar, merita tot respectul! "Respecta si vei fi respectat"
eu doar mi-am expus parerea pentru ca de departe se observa frustrarea atat a logodnicei tale cat si a altor utilizatori...iar eu nu o pot asocia decat cu invidie, atat timp cat personal nu ma afecteaza ce se intampla. si asta nu pentru ca as fi "oarba" sau pt ca as incuraja copiatul, ci pentru ca ( daca este adevarat ) se fura pe ei insisi. eu candidez pentru mine, nu ma intereseaza ce fac altii. pentru ca adevarata diferenta de potential se va observa in instanta. nu-mi va lua nimeni painea de la gura, mai ales cineva nepregatit. si iar nu mai inteleg de ce se face atata tam-tam tocmai acum la sfarsit. pentru ca discutii de genul acesteia s-au iscat in fiecare an. eu consider ca trebuie sa stau in banca mea si nu sa am frustrari de genul...pt ce? vreau sa ma consum pentru mine nu pentru ce fac altii...bafta tuturor.
apropo...mi-as fi dorit sa imi spuna chiar logodnica ta ca nu am dreptate daca tot este atat de intrigata...