avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
av_cre a scris:
intrebarea mea este cum a putug sa iasa cu ele din sala de examen? pentru ca nu s-a dat voie sa se iasa cu nici o foaie :(

Nu stiu cum a fost in alte amfiteatre, sali, dar si eu am iesit cu foaia pe care ne-au dat-o cu subiectele intrucat pe spate aveam ciorna. In concluzie, cum am iesit eu, au facut-o si altii.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Mai fratilor deci este chiar bataie de joc cum uni au putut iesi afara cu ciorne indiferent pe ce au fost scrise, cum sa dat voie la o asemenea grozavie ca pe noi nu ne-au lasat sa scriem un cuvant pe foaia cu subiectele dar pe altceva. Bataie de joc, uite acum incep sa ies la iveala multe grozavi.Fratilor asta este tara noastra?
in sala unde am fost eu nu puteai iesi cu nimic. si foaia cu subiecte ti se cerea. unii au iesit cu pixurile :). examen picat - luat frumos tot mai putin penal. nu stiu de unde au scos nota aia. de dimineata ma tot uit prostita si nu-mi iese nici cum calculul :) cred ca m-am tampit.
facut contestatie. astept rezultatul... dar nici nu stiu daca sa il mai astept...
A iesit cu o ciorna anulata ....insa ce a scris acolo a scris idem si in lucrare.Sunt convinsa de faptul ca anumiti corectori nu au rabdarea sa citeasca atatea mii de pagini, iar rutina cateaodata da rateuri...si la acest gen de examene se poate pica cu cateva sutimi...neacordate din negrijenta

Propun Reformarea Sistemului de examinare a primirii candidatilor in profesie.
-Subiectele "sinteza" sa nu mai fie date in forma asta.Avantaje :tehinica copiatului , prin orice metode moderne sau clasice , e inutila... , iar cu porivire la corectarea zecilor de pagini ale unei lucrari nu va mai lasa de dorit..
E cazul.
-Sa fie adoptat sistemul grila de la INM ,cu eliminarea pe cat posibil a neajunsurilor (controverse juridice, chestiuni juridice expuse recursului in interesul legii )
-Personal as opta la un sistem grila care sa verifice cunostintele temeinice si logice ale candidatului , impreuna cu una /doua spete care sa verifice performanta candidatului sau potentialul sau de judecata a unei spete raportat la materia insusita .
- cu codurile pe masa nu as opta, decat daca examenul ar consta in spete cu grad de dificultate mediu-ridicat.
-as sustine chiar introducerea examenului de intrare in profesia de avocat definitiv si pe baza unui examen la 7 materii (civ , pr.civ , pen , pr.pen , organizare, ) din care 2 optionale (comercial , muncii, ad-tiv, concurenta, cedo, ) care sa poate fi sustinut de ORICINE chiar fara vechime sau stagiatura obligatorie.(excluzand nedemnii) Cine poate, poate si mai mult.:)

Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
antonraluca, utilizator
tdkappa13 a scris:

in sala unde am fost eu nu puteai iesi cu nimic. si foaia cu subiecte ti se cerea. unii au iesit cu pixurile :). examen picat - luat frumos tot mai putin penal. nu stiu de unde au scos nota aia. de dimineata ma tot uit prostita si nu-mi iese nici cum calculul :) cred ca m-am tampit.
facut contestatie. astept rezultatul... dar nici nu stiu daca sa il mai astept...

La a 2-a proba mi s-a cerut foaia cu subiecte (la prima proba ciorna o facusem pe o pagina din lucrare). Apoi mi-am zis sa nu mai scriu ce-mi trecea prin cap, chiar stiind ca-i ciorna, si am scris pe foaia cu subiectele. Dar care e problema pana la urma? Eu una nu am scris n pagini cu care sa ies ca apoi sa ma confrunt, ci doar niste idei, cum e si normal. Ma rog, nu stiu ce relevanta are asta, tinand cont ca s-au intamplat altele si mai grave.

Td, si eu am facut contestatie..la penal si la procedura penala (unde chiar nu ma asteptam de asa nota)..cum o vrea Dumnezeu! Bafta!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)