Am aceeasi parere. Spete cu codurile pe masa... lumea civilizata a adoptat deja aceasta metoda. Testeaza exprimarea, cunostintele, logica... timpul de examinare sa fie adaptat rezolvarii spetelor astfel incat sa nu ramana si pentru conversatie, excursii la baie, etc. si astfel se rezolva toate problemele... dar nu se va intampla... lor le place acest sistem cu care au invatat sa isi bage nepotii in barou si n-au niciun interes sa il schimbe... cine are nevoie de calitate intr-o tara in care jaful sta la opera in loja intai...? Nimeni.
:coffee:Cu scuzele de rigoare!Cine stie-cunoaste! Tot o parere a fost si cea expusa de mine.Si totusi ce face ,sau mai binezis cum putem face ca aceste lucrari sa fie corectate la justa lor valoare?:D
Felicitari celor care au promovat acest examen pe cai corecte; eu sunt unul dintre ei;
Pentru SIM nelly - nu inteleg cum cineva care a luat la inm nu a luat la barou , din moment ce examenele sunt simultane, iar examenul la inm nici nu se compara cu cel de la barou, vb din proprie experienta.
Pentru ceilalti care nu au reusit va sfatuiesc sa invatati mai mult , nu o luna , doua sau trei, chiar daca acum poate va simtiti nedreptatiti si aveti impresia ca ati scris, dreptul are foarte multe nuante si pana ajungi sa le stapanesti pe toate iti trebuie timp.
Spor la invatat si nu va descurajati !
Observ (cum e si firesc) parerile sunt impartite. Intr-adevar si Miriapod are dreptatea lui/ei. Depinde si de "culoarea" pe care o are cel ce corecteaza lucrarile, precum si de prioritatile deja prea bine stiute. Insa si Mar1000 are dreptate: pt un astfel de examen (cum va fi de altfel si cel de la defintivat) pregatirea trebuie sa fie temeinica si continua. Si eu am sustinut acest examen dupa 2 ani de la absolvirea facultatii si am fost admisa din prima cu medie peste 9, insa am studiat intensiv in anul respectiv, cum de altfel si pt definitivat trebuie practica (cu cat e mai multa cu atat e mai bine), insa nu trebuie uitat studiul pe carte. In meseria asta mereu apar lucruri noi, mereu trebuie citit. Nu cataloghez pe nimeni, nu judec pe nimeni, insa la unii notele vorbesc de la sine. E inadmisibil ca un candidat la 4 materii sa obtina note bune si f bune (si aici ma refer la note cuprinse intre 7 si 9) si la o materie sa obtina o nota de 3 sau 4. Aici clar corectorul a avut orbul-gainii! Fiti fara retineri... contestati-va notele si sperati ca macar la recorectare sa vi se faca dreptate! :)
Admitere barou 2011
jason
Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)